Gloria Mukemba: Het helpt om uit je comfortzone te stappen!

12-12-2017 1160 keer bekeken 6 reacties

Gloria Mukemba is administratief medewerker bij Jobspot, een onderdeel van GGZ Breburg. Tevens is zij receptiemedewerker bij Fameus.

Toen ik werd gevraagd of ik blogs wilde schrijven voor het NVP, vroeg ik me af of ik dat wel aankon. Ik bedoel: wat zou ik gaan schrijven? Zouden mensen mijn blogs überhaupt gaan lezen? Wat als ik een 'writer’s block’ zou krijgen en opeens niets meer wist wat te schrijven? Nou, dit waren maar een paar vragen die ik mezelf stelde. En als je het nog niet opgemerkt hebt, het waren geen positieve vragen. En ondanks het feit dat ik niet wist of ik het aan zou kunnen, heb ik er toch voor gekozen om het verzoek te accepteren.

Voor mijn eerste blog wilde ik mezelf voorstellen en omdat het een blog voor het NVP was, heb ik geschreven over mijn geschiedenis in de psychiatrie. Het heeft even geduurd voordat ik mijn eerste blog op papier had, omdat het over iets persoonlijks ging. Maar uiteindelijk heb ik geschreven wat ik wilde schrijven en dat voelde goed.

De reden waarom ik dit allemaal schrijf is dat ik, door omstandigheden, besloten heb te stoppen met bloggen voor het NVP. Ik vond het heel leuk om te doen, maar helaas komt aan alles een einde. In de periode dat ik de blogs ging schrijven heb ik geen last gehad van een 'writer’s block’, lazen mensen mijn blogs en wist ik vrijwel altijd al snel wat ik voor het volgende blog wilde gaan schrijven. Met andere woorden: ik heb me om niets zorgen gemaakt...

Als mij 5 jaar geleden was gevraagd om blogs te gaan schrijven, om welke reden dan ook, had ik meteen 'nee' gezegd. Ik zou er niet eens aan durven denken. Het feit dat ik 2 jaar geleden wel ‘ja’ zei, liet mij zien dat ik veel meer aandurfde dan vroeger. 

Meestal houdt angst ons tegen om de dingen te doen die wij graag willen doen, vooral als het om dingen buiten onze comfortzone gaat. Ik weet dat het moeilijk kan zijn. Ook weet ik dat jezelf overwinnen makkelijker gezegd dan gedaan is. Maar het is meestal de moeite waard om die stap buiten je comfortzone te nemen. Die stap is volgens mij een teken van ontwikkeling en vooruitgang. 

Ik durf nu, deels door het schrijven van de blogs, meer aan dan vroeger en dat vind ik prettig. Hierbij wil ik alle lezers van mijn blogs bedanken voor het lezen. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben gehad. En wie weet, misschien is dit niet het laatste wat jullie van mij lezen.

6  reacties

6  reacties

12-12-17 om 13:05

Hartstikke bedankt voor je blogs, Gloria! Ik heb ze met plezier gelezen en veel respect gekregen voor al die keren dat je buiten je comfortzone stapte! Veel goeds gewenst en hopelijk nog eens 'tot lezens'!

Mea Wuisman

12-12-17 om 13:55

Hallo Gloria,
Jammer dat je ermee op gaat houden. Ik heb je blogs altijd met veel interesse gelezen.
En dat niet alleen. Telkens leer ik van je hoe sterk iemand kan zijn als die maar niet bij de pakken neer gaat zitten als die maar de mogelijkheden blijft zoeken.
Dank je en zoals Dorothé schrijft: misschien dat we nog eens wat van je mogen lezen.
Succes!
Mea Wuisman (medeblogger)

Gloria Mukemba

12-12-17 om 15:23

Dankjewel Mea, voor je compliment en voor het lezen van mijn blogs. Het doet me goed om te weten dat je iets aan mijn blogs hebt gehad.

Gloria Mukemba

12-12-17 om 15:34

Nogmaals bedankt Dorothé. Ik ben achter gekomen dat ik schrijven best leuk vind. Dat was waarschijnlijk niet gebeurd als ik niet de mogelijkheid had gekregen om voor NVP te bloggen.

Chrissie Koks

13-12-17 om 16:12

Mooi Gloria, ook ik heb jouw blogs de afgelopen jaren met veel interesse gelezen. Dankjewel voor je inspiratie en sterke, krachtige woorden!

Gloria Mukemba

13-12-17 om 17:34

Dankjewel Chrissie! Als je mij niet had gevraagd of ik blogs voor het NVP wilde schrijven, was ik nooit aan begonnen.

Cookie-instellingen