Psychose Awareness Day

24 mei: sta op voor psychose

Psychose is nog steeds een onbekende en onbegrepen aandoening en dat leidt helaas tot veel vooroordelen en stigmatisering. Om hier verandering in te brengen, vragen mensen over de hele wereld op 24 mei 2019 aandacht voor psychose: Psychose Awareness Day. En wij doen dat ook!

Via verschillende kanalen kun je over de Psychose Awareness Day lezen. Er verschijnen nieuwsberichten op de internetsites van de aangesloten organisaties, je kunt Quotekaarten en posters downloaden en je kunt naar de facebookpagina Psychose-erismeerdanjedenkt gaan, waar je je Quoto kunt plaatsen. Benieuwd geworden? Lees hieronder hoe jij op kunt staan voor psychose. WATCH THIS SPACE!

Zet jezelf op de ‘Quoto’ voor psychose

Op de website www.vroegepsychose.nl kan iedereen die samen met ons aandacht wil vragen voor psychose kosteloos Quotekaarten downloaden. Maak een ‘Quoto’ (foto met een quotekaart) en deel deze via social media (#psychoseawarenessday en #erismeerdanjedenkt), op Facebook: https://www.facebook.com/psychoseawarenessday/, of gewoon ‘ouderwets’ via de mail! Ook kun je een Psychose Awareness filter over je profielfoto plaatsen. Alles is gratis te downloaden op deze site.

Zo kregen we al deze prachtige quoto binnen (klik voor groter beeld):

 

Wat kun je zelf in jouw regio doen?

Natuurlijk kun je de Psychose Awareness Day ook in je eigen omgeving bekend maken door de posters op veel bezochte plekken te hangen, een Quoto aan je digitale handtekening toe te voegen, berichten en Quoto’s in je netwerk te verspreiden en een filter over je profielfoto te zetten. Maar je kunt nog meer doen. Een toneel- of filmavond organiseren, al dan niet met een inleiding van een (ervarings)deskundige, een blog over Psychose Awareness Day plaatsen (zie ook het blog van Nynke Boonstra), het thema tijdens de koffie bespreken, enz. Laten we er samen een mooie dag van maken! Vergeet niet foto's van je acties te maken en deze te posten op facebook https://www.facebook.com/psychoseawarenessday/. Geef je goede ideeen bovendien door aan Dorothé van Slooten, om ze ter inspiratie op deze website te delen.

 

Psychose Awareness Day Nederland is een initiatief van het Netwerk Vroege Psychose in samenwerking met het Rob Giel Onderzoek centrum, PsychoseNet, Mind Ypsilon, Anoiksis, Kenniscentrum Phrenos, Hamlett en Marvelous Mind.

Klik hieronder op het logo voor meer informatie over de aangesloten organisaties.

          

 

Cookie settings