Psychose Awareness Talks

In het kader van Psychose Awareness Week wordt er elke dag om acht uur 's avonds op het YouTubekanaal van PsychoseNet een livegesprek gevoerd met (ervaringsdeskundige) experts op het gebied van psychose.

De eerste Psychose Awareness Talk met klinisch psycholoog Widel van Son en gezinservaringsdeskundige Mea Wuisman ging over de rol van naasten in de behandeling. Klik op de afbeelding om naar de video te gaan. Klik hier om de impressie van het gesprek te lezen.

De tweede Psychose Awareness Talk was met Irene van de Giessen en Klazine Tuinier, beide betrokken bij Stichting Hersteltalent, over hun eigen en professionele ervaring met stigma en zelfstigma rondom psychose. Klik op de afbeelding om naar de video te gaan. Klik hier om de impressie van het gesprek te lezen.

Op de derde dag ging het gesprek met Dag van Wetter en Stefaan Huyghebaert over de Open Dialogue methode en hoe zij deze in praktijk brengen. Daarnaast zullen ze vertellen over de organisatie El Camino Bekegem. Klik op de afbeelding om naar de video te gaan. Klik hier om de impressie van het gesprek te lezen.

Het vierde gesprek was met Marieke Pijnenborg (hoogleraar klinische psychologie bij psychotische stoornissen) en Cecil Prins (kinder- en jeugdpsychiater) over psychose, familie, stigma en herstel. Klik op de afbeelding om naar de video te gaan. Klik hier om de impressie van het gesprek te lezen.

De vijfde Psychose Awareness Talk was met Stijn Vanheule, hoogleraar psychoanalyse aan de Universiteit Gent en met ervaringsdeskundige/naaste Leen Verhaert. Het werd een inspirerend gesprek over de kern van psychose en het belang van in gesprek gaan en blijven met de mens in psychose. Klik op de afbeelding om naar de video te gaan. Klik hier om de impressie van het gesprek te lezen.

naar video Psychose Awareness Talk dag 5

In de zesde en alweer voorlaatste Psychose Awareness Talk sprak Anne Marsman met Esther van Duin en Jerry Allon over wat de neurowetenschap ons leert over psychose en vice versa. Klink op de afbeelding om naar de video te gaan. Klik hier om de impressie van het gesprek te lezen.

naar video Psychose Awareness Talk dag 6

De zevende, afsluitende Psychose Awareness Talk vond plaats met Bram Berkvens, manager bedrijfsvoering bij GGz Breburg, en Jim van Os, hoogleraar psychiatrie en voorzitter van de Divisie Hersenen van het UMC Utrecht Hersencentrum. Het gesprek ging over de uitdagingen binnen de psychiatrie en de hoopvolle ontwikkelingen in de afgelopen jaren. Klik op de afbeelding om naar de video te gaan. Klik hier om de impressie van het gesprek te lezen.

naar video Psychose Awareness Talk dag 7

Cookie-instellingen