Gloria Mukemba: Voorbij de angst: eindelijk een hond!

08-11-2017 1047 keer bekeken 0 reacties

Gloria Mukemba is administratief medewerker bij Jobspot, een onderdeel van GGZ Breburg. Tevens is zij receptiemedewerker bij Fameus.

Begin dit jaar heb ik er over nagedacht om een hond aan te schaffen. Sinds jonge leeftijd heb ik altijd een hond gewild. Dat was niet voor de hand liggend, omdat in mijn cultuur honden niet gezien worden als huisdieren. Ze worden vooral aangeschaft om het huis te bewaken tegen indringers. Toen ik opgroeide hoorde ik dus alleen maar verhalen over hoe agressief honden zijn en dat ze onbekenden altijd bijten. Dit klopt natuurlijk niet voor alle honden, maar die verhalen zijn me wel bijgebleven.

Eenmaal in Nederland aangekomen waren mijn gedachten over honden niet veranderd. Ook al zag ik dat honden in Nederland als huisdieren werden gezien, soms zelf als een lid van het gezin of de familie, ik vond ze nog steeds eng. Ik was bang om gebeten te worden door een hond. Terwijl ik nog nooit door een hond ben aangevallen…

Na een paar jaren alleen gewoond te hebben voel ik nu dat ik aan een hond toe ben. Door de jaren heen ben ik honden minder eng gaan vinden en omdat ik nog nooit door een hond ben aangevallen of gebeten ben, heb ik eigenlijk geen reden meer om bang te zijn.

Bij het aanschaffen van een hond komt nogal wat kijken. Ten eerst moet er een goede fokker gevonden worden, want er wordt aangeraden om een hond bij een fokker aan te schaffen. Bij een goede fokker zijn de pups gezonder, gechipt en ingeënt. Verder moet de pup zindelijk gemaakt worden, wat soms lang kan duren. Ook neemt het uitlaatschema van een pup meer tijd in beslag dan dat van een volwassen hond. Kortom heel veel om over na te denken.

Maar het staat vast, ik ga in de toekomst een hond aanschaffen!

0  reacties

0  reacties

Cookie-instellingen