Gloria Mukemba: DE VERDIEPING is een erg interessante cursus!

31-07-2017 1026 keer bekeken 0 reacties

Sinds april van dit jaar ben ik begonnen met een cursus. De naam van de cursus is 'De verdieping'. Het wordt gegeven in Breda en/of Tilburg, door Fameus. De reden dat ik deze cursus volg is omdat het me werd aangeraden.

Op dit moment zit de cursus er weer op. Het duurde drie maanden. Ik heb er echt veel aan gehad. Naast de gezellige en leuke medecursisten was elke les weer een 'eyeopener' voor mij.

Wij leerden onder andere onze herstelverhalen te presenteren. Ook hebben wij een portfolio gemaakt waarin onze doelen, een C.V., behaalde diploma's,  enz. beschreven zijn.

Naast de gezelligheid die ik heb meegemaakt tijdens de lessen heb ik ook een kijkje kunnen nemen in het werk van een ervaringsdeskundige. Bijvoorbeeld hoe je contact legt met een cliënt die geen contact wilt, hoe de communicatie tussen twee of meerdere personen mis kan of juist goed kan gaan en hoe je een gesprek kan samenvatten.

De nadruk werd vooral gelegd op de kracht van de cliënt. Iedereen heeft krachten en zwakheden. Bij empowerment gaat het er vooral om de krachten van cliënten naar voren te laten komen.

Wat ik verder in deze cursus geleerd heb, is dat je als ervaringsdeskundige mensen ondersteunt om zichzelf te helpen. Immers, als ervaringsdeskundige is het niet je taak om het werk van de cliënt over te nemen...

0  reacties

0  reacties

Cookie-instellingen