Gloria Mukemba: Be the change!

11-01-2017 1248 keer bekeken 0 reacties

Laatst hadden we een uitstapje op mijn werk, waarbij we teambuilding activiteiten deden. Toen ik de e-mail kreeg waarin stond dat wij een teambuilding-dag zouden hebben, had ik geen idee wat we gingen doen. Dat stond niet in de e-mail. Er stond alleen waar het was en dat wij makkelijke kleding aan moesten doen.

Als ik eerlijk ben: toen ik de woorden teambuilding in de e-mail zag en las dat wij makkelijke kleding aan moesten, dacht ik dat wij in het bos in teams allerlei spelletjes zouden gaan doen. Waarom ik dat dacht weet ik niet. Ik ben blij dat ik fout zat en we niet naar het bos zijn geweest, want het was koud die dag. Wij zijn de hele dag lekker binnen gebleven.

Iedereen was in een kamer die voor ons gereserveerd was voor de hele dag. Rond half 11 nam een vrouw met een rood T-shirt het woord. Er waren niet alleen collega’s van de locatie waar ik werk, maar ook collega’s van een andere locatie die ik niet allemaal kende. Vandaar dat ik de vrouw met de rode T-shirt niet herkende als de leidster die dag.

Ze stelde zichzelf voor en vertelde ons dat ze workshops had gevolgd van Be the Change Nederland en dat ze een paar dingen van wat ze in de workshops had geleerd, zou toepassen tijdens onze teambuilding. Ik dacht bij mezelf: “Leuk en aardig, maar wat zegt dat? Ik weet nog steeds niet wat we gaan doen”. Ik had nog nooit van Be the Change gehoord.

De vrouw in het rode T-shirt liet ons vervolgens vrolijke muziek op de achtergrond horen. Ze gaf ons de opdracht om iemand te zoeken en met elkaar over onze laatste vakantiebestemming te praten. Zo gingen wij de hele dag met elkaar in gesprek. Steeds met een andere persoon en met vragen die steeds persoonlijker werden.

Mijn Challenge die dag was om op mensen af te stappen die ik nog nooit had gezien of die ik niet goed kende, en een praatje met ze te maken. Dat is mij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik heb daar veel complimenten over gehad.

0  reacties

0  reacties

Cookie-instellingen