Johan Stegeman: Kies de therapie waar je in gelooft!

Joyce Huls 17-09-2019 1045 keer bekeken 0 reacties

Johan Stegeman werkt als ervaringsdeskundige in een VIP-team van GGNet. Verder leest en schrijft hij graag en heeft een spirituele zienswijze. Klik hier voor meer informatie over Johan.

Met een betekenisloze depressieve blik, zat ik afgelopen zomer doodvermoeid in onze veranda over de uiterwaarden te kijken. De vrachtschepen en pleziervaartuigen voeren langs. Mussen, kraaien en zelfs ooievaren vlogen heen en weer. Vlinders dartelden in het rond en bijen, hommels en wespen waren druk in onze bloementuin. Onze mooie schapen met zwarte koppen, de geiten, kippen, duiven en loopeendjes amuseerden zich in ons weiland. Bommel, onze Goldendoodle, zat nog geen halve meter van mij verwijderd te genieten van het uitzicht en ik zag het ook… maar het deed me niets.

Ik was leeg, moe en gevoelloos. Het interesseerde me allemaal niets meer. Dat het mij niet zou uitmaken dat alles ter plekke op zou houden te bestaan, kwam regelmatig in mijn gedachten terug. Compleet energieloos en nergens zin in hebbend, zat ik stoïcijns voor me uit te staren. Dit was dus een depressie. Het was erg lang geleden dat ik dat had gevoeld. Toen was er een reden voor, maar nu? Ik had toch alles? Ik mocht me niet depressief voelen van mezelf en voelde me daar ook nog eens enorm schuldig over. Het was net alsof ik als ervaringsdeskundige nog even extra moest voelen en ervaren hoe heftig een depressie is…

Gelukkig is de depressie weer over, maar zeker niet vanzelf en ook niet bepaald dankzij mijn hulpverleners, want ik werd niet volledig begrepen en gehoord. Dankzij mijn eigen keuze voor een therapie waar ik in geloof, is er een positieve verandering in gang gezet. Ik heb “Touch of Matrix” therapie gevolgd en na 1 sessie voelde ik me al beter.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat het niet uitmaakt voor welke hulp of therapie je kiest, als je maar kiest voor een vorm waar je vertrouwen in hebt. Jammer dat dergelijke, niet reguliere therapieën niet door zorgverzekeraars vergoed worden. Voor mij werkte het goed, ondanks dat het niet wetenschappelijk bewezen is dat het werkt. Maar hoe vaak is wetenschappelijk bewijs later weer achterhaald? En het is ook niet altijd wetenschappelijk te verklaren waarom een niet-reguliere therapie niet zou helpen. 

0  reacties

0  reacties

Cookie-instellingen