Evelyn Wannet: Too blessed to be stressed

Joyce Huls January 21, 2020 197 keer bekeken 0 comments

Evelyn Wannet is mededirecteur/eigenaar van Twomorrow. Na haar academische opleiding begon Evelyn bij een ICT multinational, waar ze de mix van menselijke maat en maatschappelijke relevantie miste. Daarom koos ze voor de GGz, met de ambitie om meer cliënten de weg naar betaald werk te laten bewandelen.

Een paar dagen voor de jaarwisseling stap ik in het vliegtuig voor een zonnige vakantie op Curaçao. Maar liefst 10 vlieguren de tijd om alle stress van de afgelopen weken achter me te laten. 10 uren om af te kicken van de drukte van het afgelopen jaar en de blik op 2020 te richten. 10 uren om me zonder enige gêne te verdiepen in het sky-entertainmentprogramma. Al is het maar omdat een dergelijke vliegreis weinig andere mogelijkheden toelaat.

Het is een mooi jaar geweest, 2019.

Twomorrow heeft haar 5-jarig Jubileum gevierd. We zijn gestart met de ontwikkeling van intakestraten waarbij het perceel Werk & Inkomen een vaste plek inneemt bij GGZ-behandeling bij GGNet. Er is een nieuw bedrijf opgericht, Xpeerience. De missie is om kennis van en begrip voor psychische aandoeningen in de maatschappij te vergroten. Dit doen we om context te creëren waarin mensen sneller kunnen herstellen en actieve deelname op de (betaalde) arbeidsmarkt wordt mogelijk gemaakt. Dit doen we door het geven van trainingen bij gemeenten, (non) profit organisaties. En bijvoorbeeld het laten inhuren van ervaringsdeskundige zorgprofessionals in de praktijk, maar ook op beleidsafdelingen van gemeenten of een HRM-afdeling van een commercieel bedrijf. Denk daarbij aan een maatschappelijk werker, psycholoog, social worker mét een afgeronde opleiding ervaringsdeskundigheid. Een soort zorgprofessional PLUS.

En als kers op de taart, op de valreep van het nieuwe jaar, een contract met Dimence om de IPS dienstverlening in te vullen voor 9 FACT-teams en in tweede instantie ook alle zorg-specialistische teams. In 2020 is de ambitie om onze dienstverlening verder te ontwikkelen, te optimaliseren en meer klanten en cliënten te bereiken. Zo willen we steeds weer impact maken voor op het leven van het individu en besparen we kosten voor de maatschappij als geheel.

Dan is het zover: de vlucht zit erop. Bij het verlaten van Hato Airport, rijd er een vrolijk gekleurde bus voorbij. Caribische muziek schalt uit de geluidsbox. En er staat in zwierige letters: I am too blessed to be stressed. En zo is het!

Niet waar?

0  Comments

Cookie settings