Evelyn Wannet: Werk als investering in de toekomst!

Joyce Huls February 13, 2019 369 keer bekeken 0 comments

Evelyn Wannet is mededirecteur/eigenaar van Twomorrow. Na haar academische opleiding begon Evelyn bij een ICT multinational. Maar ze miste de mix van menselijke maat en maatschappelijke relevantie. Daarom koos ze voor de GGz, met de ambitie om meer cliënten de weg naar betaald werk te laten bewandelen.

In mijn vorige blog heb ik geschreven over Casper en u om advies gevraagd. Hier leest u wat Casper er zelf over te zeggen heeft.

“Toen ik begon met mijn IPS-traject deed ik vrijwilligerswerk bij een kringloopbedrijf. Daar zat echter weinig vastigheid in, er werden nauwelijks eisen gesteld aan de kwaliteit van mijn werk en ik miste het perspectief. Ik ben 29 jaar oud. Is het dan zo gek om ‘echt werk’ te willen verrichten in plaats van dagbesteding?”, legt een gedreven Casper uit.

Sinds 6 maanden werkt hij bij zijn huidige werkgever. Trots vertelt Casper: “Dit bedrijf ontwerpt en maakt flightcases voor klanten in binnen-en buitenland. Ik werk op de afdeling Expeditie, dit is het laatste onderdeel van het werkproces. We controleren alle producten, maken ze schoon en pakken ze in, zodat ze klaar zijn voor transport richting de klant. Ik werk aan de hand van werkorders en afhankelijk van de deadlines voor de klant maken we deze klaar.”  

Het is precies deze trots, de voldoening, die het voor Casper de moeite waard maakt: “Sinds ik betaald werk heb, gaat het heel goed met mij. Ik voel me stabiel en heb geen terugvallen. Ik voel me fitter en merk dat ik energie krijg van mijn werk”.

Maar hoe zit het nu financieel?

In eerste instantie leek Casper er financieel op achteruit te gaan én zijn DGA-status (Duurzaam Geen Arbeidsvermogen) te verliezen. In samenwerking met de arbeidsdeskundige van UWV, de IPS-trajectbegeleider, werkgever en Casper is gezocht naar een optimum. Hierbij komt de DGA-status inderdaad te vervallen, maar financieel blijft de inkomenssituatie min of meer gelijk. Casper: “Ik zie het ook als een investering in de toekomst. Net als jonge moeders die weer gaan werken en hun baby naar de kinderopvang brengen. Op de korte termijn schiet je er financieel wellicht niets mee op. Maar als je het niet doet, dan weet je dat je steeds verder van de arbeidsmarkt afdrijft. Dat je niet groeit. Niet ontwikkelt. Geen perspectief hebt.”

Tot slot. Het is evident dat Casper meer uit werken haalt dan alleen inkomen. Lees ook het voorgaande blog nog eens en kom zelf tot een oordeel: zou u ook tot dezelfde keuze als Casper komen?

0  Comments

Cookie settings