Esther: Schakelen naar een andere manier van leven

Joyce Huls April 28, 2020 71 keer bekeken 0 comments

Esther werkt als ervaringsdeskundige verpleegkundige bij Xpeerience. Daarnaast is zij trainer Mental Health First Aid.

Als trainer MHFA (Mental Health First Aid) leer ik mensen over de meest voorkomende psychische aandoeningen en geven we handvatten om anderen te helpen. Maar … vaak lukt dit het beste als je goed voor jezelf zorgt. Voor velen wordt het werk en leven tijdens deze Coronacrisis op een andere manier ingevuld. In mijn omgeving hoor ik regelmatig dat mensen moeite ervaren met het schakelen naar een ander ritme.

Zelf had ik daar ook moeite mee. Juist nu zorg ik voor meer gezonde voeding en lichaamsbeweging. Ik gun mezelf elke dag een wandeling door de natuur en dan loop ik genietend langs de IJssel. Op een stuk waar het rustig is en ik weinig mensen tegen kom. Ook op dagen dat ik druk ben met werk en ik denk dat ik er eigenlijk geen tijd voor heb.

Omdat iedere avond televisiekijken mij gaat vervelen, heb ik voor een andere invulling voor mijn avonden gezorgd. Zo ben ik erachter gekomen dat het Concertgebouworkest online concerten geeft. Net als een tiental orkesten in andere landen trouwens. En bij veel musea kun je online door het museum lopen. Zoek via google en je waant je in Machu Picchu, het Louvre of het Guggenheim. Er worden lees- en luisterboeken online gezet en de pubquiz wordt via de computer aangeboden aan de spelletjesfanaten onder ons. Zo vind ik voldoende ruimte om thuis te ontspannen.

Hoe doe jij dat eigenlijk?

Meer tips? Op de website www.xpeerience.nl staan wekelijks blogs met concrete tips voor jezelf of om een ander mee te helpen. Zo staan we samen sterk in tijden van Corona.

0  Comments

Cookie settings