Denise Koopman: Mijn eerste opdracht: spannend en leerzaam

01-10-2019 1740 keer bekeken 0 reacties

Het NVP heeft een nieuw logo en ik ben de ontwerpster. Ik kreeg deze opdracht nadat een van mijn behandelaren een NVP-bijeenkomst had bezocht. Ik ben grafisch ontwerpster en kreeg kort nadat ik mijn opleiding had afgerond een psychose, waarvan ik nu herstellende ben. Momenteel zit ik in een re-integratietraject en dit was mijn eerste echte opdracht. Spannend, maar ook leerzaam. In deze blog kun je lezen hoe het logo tot stand kwam.

Ik werd meteen helemaal enthousiast toen ik de opdracht kreeg en ging meteen aan de slag. Tijdens het eerste telefonische contact kon ik al mijn eerste ideeën doorgeven. Daarna kreeg ik nog een briefing waarmee ik het ontwerp aan kon passen. Het eerste idee dat ik hierover had was het nog net niet. Er werd gevraagd om de nadruk op kracht te leggen bij het tweede telefonisch overleg. Op basis daarvan heb ik een tweede ontwerp gestuurd. Hiervan heb ik toen nog een paar versies gemaakt, voordat het helemaal goed was. Het idee achter het uiteindelijke ontwerp is om de kracht van samenwerking te verbeelden. Twee handen in elkaar geslagen in een bovenwaartse grip, die kracht aan elkaar geven.

Momenteel ben ik op zoek naar een werkervaringsplek. Ik denk dat het stapje van werkervaring nog wel nodig is, voordat ik ga solliciteren naar een betaalde baan. Ik merk aan mezelf dat ik de vaardigheden wel heb om een grafisch vormgever te zijn, maar wil nog wat meer kunnen oefenen zodat ik wat sterker in mijn schoenen kom te staan.

Ik vond het heel fijn dat ik deze opdracht kon doen. Dit was mijn eerste echte opdracht en ik heb hiervan geleerd dat het fijn is bij het proces naar een ontwerp, dat de opdracht duidelijk verwoord wordt. Ik verwacht niet dat elke opdrachtgever zo duidelijk hun verwachtingen zal kunnen verwoorden en denk mede daarom ook dat ik nog veel te leren heb op het sociale aspect van ontwerpen.

Deze opdracht is gelukkig goed afgerond en komt in mijn portfolio te staan!

0  reacties

0  reacties

Cookie-instellingen