Gezocht: ervaringsdeskundig Commissielid NVP

04-01-2018 211 keer bekeken 0 reacties

Pak je kans om zorg te verbeteren en ervaring op te doen als commissielid! Het Netwerk Vroege Psychose zoekt: een nieuw commissielid met een ervaringsdeskundige achtergrond. Iets voor jou?

Commissielid met ervaringsdeskundige achtergrond

Het Netwerk Vroege Psychose (NVP) is een multidisciplinair netwerk dat door het verspreiden en uitwisselen van kennis en ervaring de Vroege Psychose teams in Nederland handvatten voor de praktijk wil geven en de toepassing van goede zorg wil bevorderen. Daarmee hoopt het NVP de onderlinge variatie in zorgaanbod in Nederland te verminderen. Het NVP wil tevens wetenschappelijk onderzoek stimuleren en de effectiviteit van de Vroege Psychose-zorg verbeteren.  

De organisatie

Het Netwerk Vroege Psychose is een onderdeel van het Kenniscentrum Phrenos. Het kenniscentrum beoogt het individueel herstel en de maatschappelijke participatie van mensen met psychotische en andere ernstige aandoeningen te bevorderen door middel van het delen en ontwikkelen van kennis. Het NVP heeft ruim 260 leden, afkomstig uit ongeveer 40 organisaties.

Het Netwerk Vroege Psychose wordt ondersteund door een stafmedewerker van kenniscentrum Phrenos en door de commissie NVP.

De werkzaamheden

  • Contact onderhouden met en functioneren als aanspreekpunt voor leden van het NVP;
  • Deelnemen aan overleggen van de commissie NVP ( 8 x per jaar)
  • Deelnemen aan contactpersonenoverleg, masterclass en netwerkbijeenkomst (4 x per jaar)
  • Meedenken over ontwikkelingen en kennisvraagstukken op het gebied van vroege psychose vanuit ervaringsdeskundig perspectief

Deelname aan de commissie NVP biedt je de kans om invloed uit te oefenen op betere zorg voor mensen met psychotische problemen. Daarnaast krijgt je de gelegenheid om je kennis en ervaring op gebied van vroege psychose verder te ontwikkelen en je professionele netwerk uit te breiden. 

Het profiel

Je vindt het belangrijk om een aandeel te leveren aan het verbeteren van vroege psychose-zorg. Je kunt vanuit je eigen ervaring met vroege psychose-zorg meedenken en initiatieven en ideeën genereren ten behoeve van beleid en kennisontwikkeling. Enthousiasme, verbinding, hoop, samenwerking en ervaringsdeskundigheid zijn sleutelwoorden, daarnaast is het belangrijk dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt.

De werving zal plaatsvinden onder de lidinstellingen van Kenniscentrum Phrenos en de aangesloten leden van het Netwerk Vroege Psychose.

Vergoeding

Kenniscentrum Phrenos biedt een reiskostenvergoeding voor deelname aan vergaderingen. Deze worden deels in Utrecht, en deels telefonisch gehouden. Daarnaast kun je kosteloos deel nemen aan bijeenkomsten die door Phrenos worden georganiseerd.

Informatie en sollicitatie

Geïnteresseerde kandidaten die meer informatie willen hebben over de functie kunnen contact opnemen met Dorothé van Slooten (ondersteuner van het NVP). Je kunt ook bellen: 030 – 2971 127.

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen