Gezocht: (oud-) Studenten met psychosegevoeligheid

23-08-2020 144 keer bekeken 0 reacties

Ken jij een (oud-) student met psychosegevoeligheid of herken jij jezelf misschien in deze omschrijving? Lees dan even verder. Marlotte Mei is op zoek naar mensen die met haar willen praten over hoe bespreekbaar psychose is op Hbo-, Mbo- en Wo opleidingen.

Voor haar afstudeeropdracht over bespreekbaarheid van psychose onder studenten heeft Marlotte inmiddels met zes mensen gesproken, maar zij zoekt nog 4-6 personen. Iets voor jou of iemand die je kent?

Marlotte studeert Toegepaste Psychologie aan de Fontys Hogescholen in Eindhoven en is bezig met een onderzoek dat de basis moet leggen voor het ontwikkelen van een interventie om meer openheid omtrent psychose(gevoeligheid) mogelijk te maken. Ze wil daarvoor graag de verhalen en ervaringen van studenten en oud-studenten horen. Het gaat hierbij met name over de beleving en de overweging rondom het praten met medestudenten over psychose. Voorbeeldvragen zijn of er vooroordelen over psychoses opgemerkt en/of ervaren zijn, maar daarnaast ook of er van te voren nagedacht was om juist wel of juist niet over de psychose(s) te vertellen binnen de opleiding. 

Het interview zal op maat afgenomen worden, waarin rekening gehouden zal worden met de wensen van de deelnemer. De vragen zullen vooraf doorgestuurd worden. De informatie uit het interview zal strikt vertrouwelijk en anoniem behandeld worden en niet aan derden verstrekt worden. Videobellen geniet de voorkeur, maar andere wijze van contact op afstand wordt ook gewaardeerd. Ze is op zoek naar nog 5 à 6 deelnemers met wie zij een interview zal houden. Wil je eerst alleen even kennismaken, dan is dat ook mogelijk. De deelnemers zullen aangenomen worden op volgorde van aanmelddatum en zij zullen een attentie, in de vorm van een VVV-bon ontvangen als dank voor hun bijdrage aan het onderzoek.

Wie wil meewerken aan het onderzoek of meer informatie wil, kan contact opnemen via marlotte.mei@student.fontys.nl.

0  reacties

Cookie-instellingen