Wanneer het studentenleven geen feest is

12-06-2020 94 keer bekeken 0 reacties

Onder deze titel heeft Caroline de Buzzaccarini als afstudeerproject voor haar opleiding Journalistiek een documentaire gemaakt over studeren met psychische problemen.

De studententijd. De mooiste tijd van je leven. Of toch niet? Onderzoek toont aan dat maar liefst één op de vier studenten kampt met psychische problemen. Toch wordt er onder studenten weinig over gepraat. Op sociale media lijkt het studentenleven één groot feest te zijn, maar tegelijkertijd lijdt een heel aantal studenten in stilte. Schaamte en de angst voor verlating overheersen. Het is duidelijk dat het taboe rond mentaal welzijn anno 2020 nog steeds de wereld niet uit is. 

In de documentaire wordt gekeken hoe het is om te studeren met een psychisch probleem. Het draait om Luca, een 23-jarige studente oogzorg en op het eerste gezicht een spring-in-'t-veld. In deze documentaire toont zij hoe het is om te studeren met een psychische probleem.

De documentaire is hier te bekijken. Je kunt ook eerst de trailer bekijken.

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen