Wees maar gewoon een beetje lief en mild voor elkaar

May 24, 2020 30 keer bekeken 0 comments

Marieke Pijnenborg poste op Psychose Awareness Day een mooi bericht op haar LinkedIn pagina. Een oproep voor verbinding en menselijk contact. Maar niet alleen voor vandaag!

Vandaag is het #psychoseawarenessday, een dag om stil te staan bij de impact van psychotische klachten op iemands leven en op dat van zijn of haar naasten. In de afgelopen maanden toonde de Covid-19 crisis ons hoe ingewikkeld het verschil tussen feiten en meningen is, als we in een angstige of stressvolle situatie verkeren,. Hoezeer we geneigd zijn op basis van een aantal gebeurtenissen een verhaal te maken en hoe het vasthouden aan wat je zelf gelooft je soms vervreemdt van de mensen uit je omgeving. Zoals zo vaak maakten we allemaal onze eigen waarheid, gevoed door eenzaamheid en sombere gevoelens.
Deze ervaringen helpen beter te begrijpen wat er gebeurt tijdens eens psychose, wanneer je idee├źn over de wereld niet gedeeld worden door anderen in je leven en je je bang en alleen voelt. Echt, mensen met een kwetsbaarheid voor psychosen zijn niet raarder dan mensen zonder deze klachten. Wees dus maar gewoon een beetje lief en mild voor elkaar, en bij voorkeur niet alleen vandaag.

0  Comments

Cookie settings