Digitale beslistool voor psychosezorg

10-02-2020 329 keer bekeken 0 reacties

GGz Friesland en UMC Groningen ontwikkelden samen met het Trimbos-instituut een digitale beslistool bij de Zorgstandaard Psychose. Daarmee kunnen behandelaar en cliënt samen bepalen hoe zij de behandeling op de wens en persoonlijke kenmerken van de cliënt kunnen afstemmen: Shared Decision Making!

De beslistool ondersteunt het gebruik van de Zorgstandaard Psychose, die sinds najaar 2017 beschikbaar is. Maar welke interventies uit die zorgstandaard nu het beste bij een individuele cliënt passen, hangt van veel verschillende dingen af. Bijvoorbeeld van de doelen van de cliënt, de fase van psychose en de symptomen waar iemand last van heeft, en last but not least de wensen op het gebied van persoonlijk en maatschappelijk herstel. Een gepersonaliseerd behandeladvies vraagt dan ook om een complexe afweging. De beslistool helpt daarbij.

Ga naar https://zorgstandaard.beslistool.nl/ en probeer de beslistool!

Bron: https://akwaggz.nl/nieuwe-digitale-beslistool-voor-psychosezorg-op-maat/

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen