Gezocht: deelnemers focusgroep clienten en naasten

25-11-2019 261 keer bekeken 0 reacties

Vind jij het ook zo moeilijk om inzicht te krijgen in wat er nu eigenlijk aan goede zorg is voor jou of je naaste? Je bent niet de enige! Vandaar dat Phrenos in opdracht van GGZ Nederland een kwaliteitskompas langdurige ggz gaat ontwikkelen. Maar hoe moet zoiets eruit zien? Denk mee in de focusgroep

Ontwikkeling kwaliteitskompas langdurige zorg

GGZ Nederland heeft Kenniscentrum Phrenos gevraagd een landelijk kwaliteitskompas voor de langdurige ggz-zorg te ontwikkelen. Achtergrond van deze vraag is het feit dat veel gebruikers van de ggz en hun naasten, maar wellicht ook professionals, onvoldoende op de hoogte zijn van de zorg die er voor verschillende hulpvragen beschikbaar is. Het blijkt namelijk nog niet zo eenvoudig te zijn om een goed overzicht van de meest passende behandeling voor een bepaald probleem te vinden. Daarom is het project Kwaliteitskompas langdurige ggz gestart. Het is de bedoeling om de zorg met een dergelijk kwaliteitskompas meer inzichtelijk te maken.

Focusgroepen voor cliënten en naasten

Bij de ontwikkeling van het kwaliteitskompas wordt gebruik gemaakt van inzichten uit de wetenschappelijke literatuur, maar ook is het heel belangrijk om de praktijk aan het woord te laten. Om de stem van zowel cliënten en naastbetrokkenen te horen, wordt er een focusgroep georganiseerd. De bijeenkomst zal geleid worden door Dorothé van Slooten en Sarita Sanches (beide senior stafmedewerkers Kenniscentrum Phrenos).

Wat zal besproken worden?

Tijdens deze focusgroep bijeenkomst zullen we ons met ongeveer 6-10 personen buigen over de vraag:
“Waar loop je als cliënt, naaste of professional tegenaan in je zoektocht naar de meest passende behandeling en wat zou daar een goede oplossing voor kunnen zijn?”
Het zal naar alle waarschijnlijkheid een geanimeerd gesprek worden tussen mensen die uit eigen ervaring kunnen vertellen en meedenken over hoe je de meest passende zorg vindt. Wat is goede zorg eigenlijk en waar let je op bij de keuze van een passende behandelmethode? Wie zou het kwaliteitskompas moeten kunnen gebruiken en op welke manier? Dit soort vragen en meer zullen de revue passeren.

Waar en wanneer?

We willen u dan ook van harte uitnodigen om deze bijeenkomst bij te wonen:

  • Datum: donderdag 12 december 2019
  • Tijd: 10.00 uur – 12.00 uur (u kunt naderhand een broodje meenemen voor onderweg)
  • Plaats: Da Costakade 45, 3521 VS Utrecht

We hopen dat uw agenda hiervoor ruimte zal bieden. Reiskosten worden vergoed op basis van tweede klasse NS. Cliënten en naasten ontvangen daarnaast een attentie in de vorm van een VVV-bon.

Belangstelling of informatie?

Heeft u belangstelling of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Dorothé van Slooten (dslooten@kcphrenos.nl). Wilt u zich opgeven? Mail zo snel mogelijk, maar in ieder geval vóór maandag 2 december a.s. Dus tot de twaalfde?

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen