Onderzoek ondersteuning leren en werk

18-11-2019 322 keer bekeken 0 reacties

In het NVP contactpersonenoverleg van 10 april is er aandacht besteed aan IPS gericht op werken en leren. Er is toen afgesproken een inventarisatie te gaan doen van de huidige ondersteuningsbehoefte van jongeren met een eerste psychose als het gaat om ondersteuning bij opleiding en werk.

Vanuit de Hanzehogeschool, de RUG en NHL Stenden Hogeschool is samen met het NVP een enquête opgesteld om deze inventarisatie te kunnen doen. We willen zoveel mogelijk cliënten tussen de 16 en 35 jaar die in zorg zijn vanwege een psychotische stoornis vragen naar hun eigen ervaringen met het ondersteuningsaanbod en waar er nog aanvullingen of aanpassingen nodig zijn. Doorgaans is dit de doelgroep van VIP-teams maar patiënten kunnen ook elders in een team in zorg zijn. De enquête zal naar verwachting in maart 2020 worden afgesloten.

Naast de input van de cliënten zelf zouden wij ook graag informatie over jullie team willen ontvangen om een overzicht te krijgen van alle cliënten die bij jullie in behandeling zijn. Dit, samen met het aantal respondenten, geeft ons informatie over de generaliseerbaarheid van de antwoorden die wij hebben ontvangen. Dit kan door middel van een korte vragenlijst aan ons verstrekt worden op teamniveau. 
 
De documenten daarvoor zijn hier te downloaden:
Voor clienten 
•    'Informatiebrochure enquête cliënten'(pdf). Dit is een klein document dat aan de cliënten meegegeven kan worden, of online gezet kan worden.
•    'Vragenlijst VIP-cliënten'(pdf). Dit is de papieren versie van de enquête. Clënten kunnen de enquête ook online invullen. Invullen duurt circa 15 minuten.
Voor VIP-teams  
•    'Informatiebrochure enquête VIP-teams'(pdf). Informatie voor de teams: waarom deze enquête, wat hebben wij hiervoor nodig en wat kunnen wij hiermee voor jullie betekenen?
•    'Vragenlijst VIP-teams'(pdf) en als Word-docx. Hierin staan de vragen voor teams in een korte vragenlijst verwerkt. De antwoorden kunnen in het Word-document verzameld worden, en vervolgens weer geretourneerd naar de onderzoekers. 
 
Wij hopen dat jullie ons willen helpen om meer zicht te krijgen op de ondersteuningsbehoefte van patiënten tussen de 18 en 35 jaar met een psychotische stoornis als het gaat om werk en school zodat we met elkaar een beter antwoord kunnen vinden op deze behoefte. 
 
Voor verdere vragen kan contact opgenomen worden met hoofdonderzoeker Lana Otto.   
 

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen