Lara Craenmehr: Op zoek naar een medicijnman in plaats van een psychiater

74 keer bekeken 0 reacties

Het moment kwam om de confrontatie met mijn bad trip aan te gaan om zo te herstellen van dit trauma. Ik heb hierover geschreven in mijn eerste blog op deze website. Dit zou ik gaan doen door nogmaals een psychedelische ervaring mee te maken onder begeleiding van een medicijnman.

Het betrof een Lakota ceremonie met behulp van de Peyote-cactus als medicijn. Voorafgaand aan de Peyoteceremonie deden we een zweethutceremonie en na afloop nog één om de ervaring weer af te sluiten. De ceremonies werden begeleid door een medicijnman uit Mexico.

Een zweethutceremonie is een prachtig ritueel uit de Lakotatraditie om jezelf weer terug naar de baarmoeder te brengen en opnieuw geboren te worden. Zo zouden we fris aan de ceremonie beginnen en na afloop weer als nieuw de wereld betreden.

Door met een heldere intentie naar een ceremonie te gaan is er de meeste kans om duidelijke antwoorden en resultaten te krijgen. Zo kwam ik om mijn trauma te helen dus het volgende tegen in de cirkel vanaf het moment dat de Peyote cactus begon te werken:

“Het gezicht van de sjamaan vervormde naar het gezicht van de duivel, en mijn ego liet me geloven dat hij ons aan het vergiftigen was. Ik werd misselijk en angstig en mijn focus was voortdurend op de anderen. Dit maakte me erg moe. Er was een aantal mensen die slecht reageerden en ook misselijk werden en wilden slapen, wat mijn angst bevestigde. De sjamaan zei alleen maar – LOOK IN THE FIRE! – Ik deed wat hij zei en het vuur begon mij met liefde te voeden, mijn focus ging van buiten naar binnen. Mijn misselijkheid, angst en vermoeidheid verdwenen.’’

Dit is slechts een klein deel van wat ik in de ceremonie ervaren heb, maar een heel belangrijke les! Wanneer ik mijn focus verleg naar binnen, wordt duidelijk dat wat er buiten gebeurt allemaal deel uitmaakt van mezelf.

In mijn eerste blog beschreef ik mijn bad trip met XTC die leidde tot een overtuiging dat demonen mij iets aan zouden willen doen. De ervaring in deze ceremonie dat mijn focus op iets ‘dreigend’ buiten mij gecorrigeerd kon worden met een hele simpele instructie van de medicijnman waardoor mijn focus veranderde, was levensveranderend!

Ik kon zelf mijn focus verleggen! Al die tijd was ik slachtoffer van een nare ervaring ‘buiten mij’, maar aan het einde van deze ceremonie kon ik keihard lachen om mijn eigen projecties op de buitenwereld. Wanneer ik die liet gaan en focuste op het vuur, als representant van de liefde in mij, smolt alle narigheid weg. Nog steeds is dit de sleutel tot geluk, tot heling voor mij.

0  reacties

0  reacties

Cookie-instellingen