POD Nederland

POD Nederland

Peer-supported Open Dialogue
Peer-supported Open Dialogue (POD) is een zorgpraktijk bij psychische crises die zich richt op het direct betrekken van iemands netwerk en het wezenlijk bespreken van zorgen, wensen, betekenissen en passende deskundige behandelingen. Enkele kernwaarden van POD zijn polyfonie en dialoog, kunnen reflecteren, compassie, onzekerheid tolereren en niets wordt besproken over de cliënt in diens afwezigheid. Momenteel wordt POD uitgevoerd bij GGz Eindhoven, Altrecht, Lister, MET ggz en Lentis.

> Wat is POD?

POD Nederland
POD is ontstaan in Finland, doorontwikkeld in Engeland en wordt in Nederland sinds 2017 aangeboden door speciaal opgeleide multidisciplinaire teams bij GGz Eindhoven, Altrecht, Lister, MET ggz en (sinds 2018) Lentis. Deze organisaties werken samen met Kenniscentrum Phrenos aan onderzoek, mentoring en verdere ontwikkeling van opleiding, dit alles onder de naam POD Nederland (PODNL).

> Over POD Nederland

Opleiding POD
Medewerkers in de geestelijke gezondheidszorg die door de instelling waar zij werken ondersteund worden om POD in de praktijk in te zetten, kunnen de opleiding POD volgen. Voorheen werden POD-ondersteuners opgeleid in Engeland; in 2020 start de opleiding POD in Nederland. Locatie voor de interne scholingsweken is Cadzandië in Cadzand.

> Opleiding POD

 

> Volg POD Nederland ook op Twitter: @PODNL en op YouTube: POD Nederland
 

logo #PODNL