Einde aan de pijn

ProfielfotoKristien Harmsen May 02, 2019 238 keer bekeken 0 comments

Suïcide moet meer uit de taboesfeer gehaald worden vindt de cliëntenraad van GGz Breburg. Samen met anderen zijn ze daarom in 2016 op zoek gegaan naar een manier om suïcide bij een breder publiek onder de aandacht te brengen.

Praten over suïcide is moeilijk, niet alleen voor mensen die het overwegen, maar ook voor hun omgeving en hulpverleners. Het product van deze zoektocht is het boek Geen einde aan het leven, einde aan de pijn (Cliëntenraad GGz Breburg, 2016).

In dit prachtig vormgegeven boek komen ervaringsdeskundigen, nabestaanden, hulpverleners, leden van de Familieraad en Cliëntenraad aan het woord. Ook mensen in beroepen die vaker met suïcide te maken krijgen, zoals machinisten, treinconducteurs en mensen die werkzaam zijn bij de ambulance, de brandweer en de politie vertellen hun verhaal.

Dit bericht is geplaatst op verzoek van Simone de Bruijn, voorzitter van de Cliëntenraad GGZ Breburg en hoofredacteur van deze uitgave. Zij was aanwezig bij de Netwerkpsychiatrie werkconferentie.

Mocht dit bericht uw interesse wekken: het is nog verkrijgbaar via de cliëntenraad van GGz Breburg: clientenraad@ggzbreburg.nl

 

0  Comments

Cookie settings