Kennis, attitudes en gedrag ten aanzien van mensen met psychische problemen in de werkomgeving

ProfielfotoKristien Harmsen July 25, 2019 39 keer bekeken 0 comments

Onderzoek van de Tilburg University

Het onderzoek is een evaluatie van hoe er in de Nederlandse werkomgeving aangekeken wordt tegen mensen met psychische problemen. Het bestaat uit twee delen, waarvan het ene deel zich richt op leidinggevenden en het andere op werknemers. Data zijn verzameld door het LISS-Panel (Longitudinal Internet for Social Sciences) en vormen een representatieve steekproef van leidinggevenden en werknemers in Nederland.

De onderzoeken richten zich op de volgende vragen:

Hoe denken Nederlandse leidinggevenden (N=670) over mensen met psychische problemen? Wat is hun kennis van psychische problemen, wat zijn hun attitudes en in hoeverre zijn deze van invloed op hun gedrag (zoals de bereidheid om iemand aan te nemen of extra tijd of moeite aan te besteden)?
 
Hoe denken Nederlandse werknemers (N=1246) over collega’s met psychische problemen in de werkomgeving? Wat is hun kennis, wat zijn hun attitudes en hun gedrag ten aanzien van deze collega’s? En hoe denken ze over openheid op de werkvloer?

De eerste resultaten worden in het najaar van 2019 verwacht. Het onderzoek is mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van het Tilburg University Alumni Fonds.

Onderzoekers

Dr. E.P.M. Brouwers, K.M.E. Janssens MSc., Dr. M.C.W. Joosen, Dr. M. Spronken, Drs. R. Bogaers, M. Lugtenberg, G. Sampogna, Dr. C. Henderson, Prof. dr. C.S. Dewa, Prof. dr. J. van Weeghel

Bron en contactgegevens

0  Comments