Save the date! De hokjes voorbij

ProfielfotoKristien Harmsen 18-01-2021 307 keer bekeken 0 reacties

Symposium over inclusie en destigmatisering rond psychische problematiek vanuit verschillend perspectief. Noteer in uw agenda: vrijdag 18 juni 2021, 12.30-17.00 uur, online

Voor inclusie van mensen met een psychische aandoening is steeds meer aandacht. Terecht, want stigma is een fors probleem waar veel mensen  last van hebben. Er is al veel kennis over: uit ervaring, de beroepspraktijk en de wetenschap. Maar deze kennis blijft veelal binnen de grenzen van het vak- of werkgebied. ‘De hokjes voorbij’  brengt daar verandering in.  

Dit symposium biedt iedereen die te maken krijgt met stigma rond psychische problematiek – ervaringsdeskundigen, hulpverleners, onderzoekers, beleidsmakers, mediaprofessionals, juristen, en wie voor zo’n beroep in opleiding is – de kans om over de grenzen van de vakgebieden heen te kijken, de nieuwste kennis op te doen en uit te wisselen.

In het bijzonder nodigen wij (aankomende) professionals uit alle vakgebieden uit: bijvoorbeeld

- psychiatrie, psychologie en social work

- journalisten en filmmakers

- en iedereen die in werk of opleiding bezig is met sociale inclusie en mensenrechten.

Het wordt een afwisselende middag met presentaties van internationale experts, rondetafeldiscussies en een ruime keus aan workshops. Verrijk je kennis en vind het antwoord op je vragen rondom stigma tijdens ‘De hokjes voorbij’.

Alvast op de mailinglijst of andere vragen?

Stuur een bericht naar stigmasymposiumdehokjesvoorbij@ou.nl

Dit is een symposium van de Open Universiteit, Samen Sterk zonder Stigma en Kenniscentrum Phrenos

(foto Clark Van Der Beken on Unsplash)

0  reacties

Cookie-instellingen