Eerste spiegeldag positief ontvangen

11-12-2020

Op 14 oktober beten de teams van Kwintes en HVO Querido het spits af voor de eerste digitale spiegeldag nieuwe stijl. Naastenbeleid en inzet van ervaringsdeskundigheid in de teams zijn de thema’s die daarbij centraal stonden.

Er deden 13 mensen mee, en zo nu en dan ook een kat. Er werd ingebeld vanuit huis en een enkeling nam deel vanuit een camper.

De evaluatie en reacties van de eerste digitale spiegelsessie waren overwegend positief. Het had wat tijd gekost om de mensen bijeen te krijgen, maar de voorbereiding voor de instellingen bleef beperkt tot twee korte pitches. Het relatief hoge tempo van het programma van de sessie was voor sommigen een punt van kritiek, terwijl anderen het als stimulerend ervoeren.

Natuurlijk is de spiegelsessie nog maar het begin van de actie: nu moet het binnen de instellingen verder worden opgepakt. Om te beginnen door binnen de eigen organisatie breder te delen wat er in de spiegelsessie is opgehaald. Verder: de teamleden weten elkaar nu te vinden en ook de collega’s van de andere instelling zijn makkelijker te benaderen om met elkaar door te praten voor nadere vragen en adviezen. Voor de actie op korte termijn zijn de teams nu aan zet. Het begin ligt er.

Met de teams is afgesproken dat het monitoringteam over enige tijd weer contact opneemt voor een ‘opfrisgesprek’, als vriendelijke stok achter te deur: welke vorderingen zijn er ondertussen gemaakt en welke vragen liggen nog open?

Het HvI! Team kan advies bieden of ondersteunen bij een nieuwe koppeling. Bij vragen, neem contact op met: Ankie Lempens

Cookie-instellingen