Triade en herstel, terugblik werkconferentie Herstel voor Iedereen!

06-11-2020

30 september aandacht voor Werken aan herstel vanuit de triade

Op 30 september vond de eerste landelijke online werkconferentie plaats van Herstel voor Iedereen!. Het programma kwam tot stand dankzij actieve medewerking van het themanetwerk werken aan herstel vanuit de triade.

Tijdens de middag werd aandacht besteed aan vragen als: 'Hoe kunnen we veel meer herstel bereiken via een optimale samenwerking in de triade? Wat zijn aansprekende voorbeelden? Hoe geven we daar handen en voeten aan in de praktijk?'

Het eerste deel van de middag zoomde in op visie en zorgmodellen rond triadisch werken. Nadat iedereen was ingelogd, vertelde Margriet Paalvast over de visie vanuit Ypsilon en MIND op triadisch werken. Gert Jan Kloens van Mentrum liet zien hoe meer impact op herstel bereikt kan worden via ART en Michiel Vijftigschild van GGz Breburg ging in op de meerwaarde en aanpak van Resourcegroepen (RACT) bij het werken aan herstel.

Dit deel werd afgesloten met een inkijkje in de principes en werkwijze van Peer Supported Open Dialogue (POD), door Martijn Kole en Dirk Corstens.

In het tweede deel van de middag kwamen verschillende inspirerende voorbeelden aan bod. Floortje Schepers en Marjan ter Avest gingen met elkaar in tweegesprek over de mogelijkheden van Psynet als digitaal platform voor het ondersteunen en verbinden van het netwerk rondom een client. Ysolda Roeters en Henk Willem Klaassen vertelden hoe zij binnen Arkin de Generieke Module Familie van papier naar praktijk hebben
gebracht. Als laatste vertelden Els van der Sanden en Harold Drost over 'Samen sterk door triadisch werken', een training familie empowering die binnen Reinier van Arkel wordt aangeboden.

Deze eerste online versie van de werkconferentie bleek een goed alternatief in tijden van Corona. Gelukkig was er een actief publiek, die regelmatig vragen stelde via de chat en digitaal ‘hand opsteken’. Deze ontmoeting op afstand gaf niet dezelfde dynamiek als de ‘life’ versie, maar ook online bleek er gelukkig genoeg mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan.

Cookie-instellingen