Werken aan herstel in tijden van social distancing: de HvI inspiratiesessie

04-11-2020

Wat zijn leerpunten bij het werken aan herstel in tijden van social distancing? Deze vraag stond centraal bij de digitale inspiratiesessie van 16 september. Vertegenwoordigers vanuit zeven HvI-instellingen, waaronder veel ervaringsdeskundigen deelden praktijkervaringen met elkaar.

Amna Haji van Arkin vertelde over de succesvolle HOPE stay home kit en Kevin Rinkes van GGz Breburg over de inmiddels uitgerolde pilot ‘het Praathuis’ om meer (beeld)bellen mogelijk te maken. Uit de verhalen blijkt dat er—na een aanvankelijke pas op de plaats—ontzettend veel veerkracht en creativiteit naar boven is gekomen in de afgelopen maanden.

Tegelijkertijd klinkt het geluid om voldoende aandacht te blijven besteden aan het verlies en de pijn die veel mensen nu ervaren. Het behoud van ‘contactlijnen’—op welke manier dan ook— om uiting te kunnen blijven geven aan de positieve en negatieve gevoelens die mensen tijdens de pandemie ervaren, is daarbij cruciaal.

Kwintes en HVO Querido wisselen uit op eerste spiegeldag
De spiegeldagen zijn van start gegaan: ontmoetingen tussen twee instellingen waarbij actief gewerkt wordt om stappen te zetten op twee zelf-ingebrachte thema’s. Op 14 oktober hadden HVO Querido en Kwintes de primeur van deze – nu digitale – uitwisselingen.

In een dynamische sessie leerden de teams elkaar kennen en voedden elkaar in ‘snelkookpan’ format op de thema’s naastenbeleid en inzet van ervaringsdeskundigheid. In de komende wintermaanden zullen nog eens zes instellingen op deze wijze de degens van inspiratie met elkaar kruisen.

Cookie-instellingen