HOPE Stay Home Toolkit

22-04-2020

De ervaringswerkers van Pit&Co ontwikkelden de HOPE Stay Home Toolkit voor mensen die moeite hebben met de veranderingen die de corona-crisis ons oplegt.

Het zijn uitzonderlijke tijden en we zitten met heel Nederland sinds medio maart in huis. Dit ter bescherming van ons zelf en anderen. Inmiddels zijn we wel een beetje gewend geraakt aan deze nieuwe wereld, de anderhalve meter maatschappij.

Voor de GGZ is dat met name vertaald naar online (beeld)gesprekken en online groepen. Op die manier is er toch contact. Het neemt niet weg dat het een hele gewenning is. Bij sommigen gaat het iets makkelijker dan bij anderen.

Hiervoor hebben de ervaringswerkers van Arkin, die verenigd zijn in Pit&Co de HOPE Stay Home toolkit gemaakt. Maar de toolkit is ook met name bedoeld voor die mensen die geen netwerk hebben en ook geen toegang hebben tot online contacten. Daarom is de toolkit ook met de fiets bij een groot aantal mensen aan huis bezorgd. Juist voor die mensen wilden de ervaringswerkers een extra bijdrage leveren.

De basis van de toolkit is de I.ROC. Dit herstelmeetinstrument is gebaseerd op het gedachtegoed van positieve gezondheidszorg en herstelondersteunende zorg. De toolkit is een handreiking voor alle cli├źnten, hun naasten en de zorgprofessionals en ondersteunt hen op verschillende manieren om te (blijven) werken aan de psychische gezondheid. De HOPE Stay Home toolkit is heel praktisch, kleurrijk, beeldend en makkelijk toepasbaar voor iedereen. Een sprankje hoop in deze corona-tijden.

Geïnteresseerd? Neem een kijkje. De HOPE Stay Home Toolkit is te vinden op de website van Pit&Co. De toolkit kan geprint worden, maar kan ook online doorgestuurd worden en/of is te downloaden.

Vragen? Mail Pit&Co op pitenco@arkin.nl.

Cookie-instellingen