Kwintes: Gewoon bijzonder wonen bij WijCk in Amersfoort

05-03-2020

Tijdens de werkconferentie Wonen en herstel presenteerde Rienk Buter WijCk Wonen, een wooncollectief voor iedereen die zelfstandig maar niet alleen wil wonen. De prefabstudio’s in het voormalige kantoorpand werden als pakket aangeleverd en vervolgens door bewoners zelf in elkaar gezet.

Van de 41 zelfstandige woonunits worden 25 bewoond voor mensen die uitstroomden uit beschermd of begeleid wonen. Kwintes is de initiatiefnemer van WijCk Wonen en wanneer mensen in WijCk Wonen nog ondersteuning thuis nodig hebben biedt Kwintes die ter plekke.

Daarnaast zijn 16 studio’s beschikbaar voor mensen zonder hulpvraag, die het leuk vinden om een eigen woning te hebben en tegelijk samen met buren het pand willen beheren en een goede sfeer in het pand creëren. Voor hen biedt WijCk Wonen een unieke kans.

Het principe van zelfbeheer maakt het nog leuker omdat je meer invloed hebt hoe je met elkaar woont. Wonen in zelfbeheer betekent dat de bewoners verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen van het wooncomplex.

Het concept ondersteunt een groep mensen naar zelfstandig wonen, draagt bij aan betaalbare woningen in het centrum en aan sociale cohesie. 

 

Cookie-instellingen