Herstel bij GGZ inGeest: 'Mens tussen de mensen', handboek voor een GGZ vriendelijke wijk

11-04-2019

Het handboek ‘Mens tussen de mensen’ van Movisie is bedoeld voor werkers in zorg en welzijn, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen, beleidsambtenaren van de gemeenten, bestuurders en managers om zelf aan de slag te gaan in hun eigen buurten en wijken.

Stadsdeelbestuurder Flora Breemer:  “In 2015 zijn we kleinschalig gestart met ‘GGZ in de Wijk’. We wisten toen nog niet dat het zo goed zou werken. Inmiddels zien we dat cliënten minder beroep doen op zwaardere zorg en zien we dat er mooie verbanden ontstaan tussen verschillende bewoners van Zuid. De kracht van deze aanpak is dat we snel kunnen opschalen als het nodig is, maar ook juist goed zien als iemand minder zorg nodig heeft omdat iemand weer z’n draai heeft gevonden in de samenleving. Dat is waar het voor mij om gaat: dat je anders kunt zijn en toch gewoon meedoet. Onze werkwijze is zo succesvol dat Movisie deze in een handboek heeft beschreven. Zo te gebruiken door andere stadsdelen en gemeentes.”

Wethouder Simone Kukenheim heeft een exemplaar van het Handboek overhandigd aan een van de initiatiefnemers van de EDplaats.

In het project werken Stichting TEAM ED, GGZ inGeest, Stichting Dynamo Welzijn en Stadsdeel Zuid gemeente Amsterdam samen.

Download het handboek in onze kennisbank, of kijk op www.movisie.nl/handboekggz.

Lees ook het artikel in Zorgvisie.

Cookie-instellingen