Tweede Trauma Informed Practice Conferentie CELEVT

Start

2020-04-23 at 09:00

End

2020-04-23 at 17:00

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

Het Oude Magazijn, Soesterweg 310F, Amersfoort

Conferentie over hoe de standard-of-care GGZ-fasegerichte traumabehandeling op een multidisciplinaire en integrale wijze kan worden toegepast in de ggz- praktijk voor mensen met een lichte verstandelijke beperking.

09.30 uur
Welkom en toelichting op het programma door de dagvoorzitter
Kees Lemke, psychiater en coach, voorzitter Actieplatform Herstel voor Iedereen voorheen bestuurder in de GGZ, zelfstandig werkzaam bij Mentaalherstel.

09.40 uur
De relatie tussen een Licht Verstandelijke Beperking en vroegtijdige negatieve kindheidservaringen (ACE’s)
Xavier Moonen, Bijzonder Hoogleraar Universiteit van Amsterdam, Bijzonder Lector Zuyd Hogeschool Heerlen, Koraal Expertisecentrum Oisterwijk.

10.25 uur
Effecten van vroege negatieve ervaringen op de ontwikkeling van biologische systemen
Lex Wijnroks, ontwikkelingsneuropsycholoog, universitair hoofddocent Opleiding pedagogische wetenschappen, Universiteit Utrecht.

11.10 uur
Pauze, koffie en thee

11.40 uur
Trauma, kameleon in de psychiatrie?
Jeanet Nieuwenhuis, psychiater, boegbeeld themanetwerk Licht verstandelijke beperking en EPA Actieplatform Herstel voor Iedereen, promovenda LVB in specialistische GGZ, junior onderzoeker (v)GGNet Warnsveld.

12.25 uur
Mag ik er zijn!
Valkuilen, moeilijkheden en mogelijkheden in een therapie met een vrouw met een hechtingsstoornis, PTSS en …. een verstandelijke beperking.
Kim Bronsaer, ervaringsdeskundige opgeleid aan de Fontys Hogeschool en Erna van Dijk speltherapeut bij o.a. Lunetzorg.

12.50 uur
Pauze, lunch

13.50 uur
De negatieve spiraal doorbreken: diagnostiek en behandeling van vroegkinderlijke chronische traumatisering bij mensen met een LVB
Liesbeth Mevissen, Klinisch Psycholoog, orthopedagoog generalist, psychotraumatherapeut NtVP en EMDR-supervisor. Senior onderzoeker Kenniscentrum van Trajectum te Zwolle (en vanaf januari 2020) zelfstandig gevestigd als supervisor, docent, behandelaar en consulent op het gebied van psychotrauma, in het bijzonder als er sprake is van een verstandelijke beperking of autisme.

14.35 uur
Behandeling van vroegkinderlijk trauma bij volwassenen met een verstandelijke beperking. Slapende honden? Wakker maken!
Barbara van Blanken, GZ-psycholoog/EMDR-practitioner bij het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie van GGZ-Drenthe.

15.10 uur
Pauze, koffie en thee

15.40 uur
Vroeg seksueel misbruik bij mensen met een licht verstandelijke beperking, regie over eigen lichaam; de inzet van bewegings- en lichaamsgerichte therapie
Mia Scheffers, associate lector Lectoraat Bewegen, gezondheid en welzijn Hogeschool Windesheim Zwolle. Projectleider onderzoek ‘Seksueel trauma bij mensen met een licht verstandelijke beperking: de inzet van psychomotorische therapie’.

16.25 uur
Theatre Hotel Courage
Het theater van Theatre Hotel Courage is een zeer virtuoos, niet-rationeel en tragikomisch theater dat verbindt vanuit speelsheid en op die manier lastige en urgente thema’s aanboort en toegankelijk maakt voor een breed publiek. Vandaag theater gebaseerd op het thema van deze dag.

16.50 uur
Afsluiting
Drs. Kees Lemke dagvoorzitter.

17.00
Einde en borrel na

Meer informatie en inschrijven op de website van Celevt.

Cookie settings