Deelnemersraad Phrenos met middagsymposium over GGZ en sociaal domein

Begin

30-10-2019 om 13:00

Einde

30-10-2019 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Kenniscentrum Phrenos, Da Costakade 45 Utrecht

Bijeenkomst voor leden van de deelnemersraad van Kenniscentrum Phrenos. Tijdens het middagsymposium staat de samenwerking tussen ggz en sociaal domein centraal.

Sinds de overheveling van zorgtaken naar de gemeenten, zijn gemeenten en GGZ-organisaties steeds meer partners van elkaar geworden. Er zijn mooie voorbeelden van wat door deze samenwerking kan ontstaan. Ook valt er, aangaande diverse maatschappelijke problemen, nog veel te winnen door betere samenwerking. Bovendien wordt de rol van de gemeenten binnen de GGZ de komende jaren verder uitgebreid. Goede redenen voor een middagsymposium over verschillende vormen van samenwerking tussen GGZ-organisaties en gemeenten.

Dit thema wordt vanuit drie invalshoeken benaderd:

1.       Reorganisatie van zorg: van 43 centrumgemeenten naar 355 gemeenten, door Rob van der Kruijs (adviseur Sociaal Domein, gemeente Wageningen) en klankbordgroep ggz Wageningen

2.       De inclusieve wijk: een breed gedeelde verantwoordelijkheid, door Dorothé van Slooten en Suzan Oudejans (stafmedewerkers Kenniscentrum Phrenos) en Hans Wetzer (specialist gebiedsgericht werken, gemeente Eindhoven)

3.       De onderschatte factor: armoedeproblematiek, door Eline Schievink, (ervaringsdeskundige generatiearmoede)

Het symposium vindt plaats van 13.00 tot 15.00 uur, met daaropvolgend van 15.00 tot 16.00 uur de vergadering van de Deelnemersraad. De middag wordt geleid door Lara de Brito, wethouder van de gemeente Wageningen en bestuurslid van Phrenos.

Download hier het volledige programma

Cookie-instellingen