lichtjes NVP

Vacature SPV voor specialistisch team Centrum Eerste Psychose, Parnassia, Den Haag

ProfielfotoDorothé van Slooten 04-12-2018 443 keer bekeken 0 reacties

In verband met vrijgekomen vacatureruimte zoekt Parnassia Centrum Eerste Psychose per direct een SPV. De behandelsetting is ambulant (regio Den Haag en Rijswijk). Tijdens eventuele opnames wordt samengewerkt met de kliniek. Belangstelling? Reageer gelijk!

De afdeling 

Het Centrum Eerste Psychose (CEP) is een goed georganiseerde afdeling, waar met leuke deskundige collega’s wordt gewerkt vanuit een heldere behandelvisie met een uitdagende doelgroep. Het CEP richt zich op mensen met een vroege psychose. D.w.z. mensen met een eerste psychose of mensen die een eerste fase van behandeling van de psychose doormaken; tussen de 16 en 40 jaar. De behandelsetting is ambulant (regio Den Haag en Rijswijk) en tijdens eventuele opnames wordt samengewerkt met de kliniek. Er wordt uitvoerige diagnostiek verricht. Behandeling vindt plaats vanuit de herstelgedachte met nadruk op leren omgaan met psychotische kwetsbaarheid en vergroten van zelfredzaamheid. De familie wordt bij de behandeling betrokken. 

Binnen ons team houdt de SPV zich bezig met complexe zorgvragen, voornamelijk binnen de eigen caseload. Je coördineert de zorg voor patiënten en hun naasten binnen je eigen caseload gedurende de behandeling, gericht op de psychiatrische klachten en de interactie op diverse levensgebieden. Je draagt zorg voor  behandelcontacten en crisisinterventies. Als SPV lever je een actieve bijdrage aan de diagnostiek door het afnemen van een verpleegkundige intake en het afnemen van een IRAOS bij naasten van patiënt. Ook heb je een aandeel in het ontwikkelen en uitvoeren van nieuw zorgaanbod.            

Het CEP wil voorop lopen in zorgontwikkeling voor onze doelgroep. Wij verwachten hierom flexibiliteit en veranderbereidheid van onze medewerkers. We zijn een multidisciplinair team en werken samen met onze ketenpartners. We verwachten van onze nieuwe collega een actieve inbreng in het zelforganiserend multidisciplinair team.

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde opleiding tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige en bent als zodanig BIG-geregistreerd
  • Je bent stressbestendig en kan goed relativeren
  • Je hebt affiniteit met het werken met een jongvolwassen doelgroep met een (primair) psychotische stoornis
  • Je vindt het leuk om creatief met hulpvragen van onze patiënten om te gaan
  • Je bent in staat zelfstandig een caseload te kunnen dragen en te coördineren
  • Je bent in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)

Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Om die reden wordt verwacht dat je tijdens de sollicitatie naast je CV en motivatiebrief tevens de vereist(e) diploma(’s) uploadt.

Arbeidsvoorwaarden

Parnassia Groep wil de beste zorg geven aan patiënten. Dit begint bij onze medewerkers door het bieden van een professionele werkomgeving, gevarieerd werk, goede doorgroeimogelijkheden en interessante opleidingen via de Parnassia Academie. Parnassia Groep wil als vernieuwende ggz-instelling voorop lopen, zeker als het gaat om kwaliteit; zo investeren wij in E-Health en wetenschappelijk onderzoek. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao-ggz.

Bedrijfsinformatie

Parnassia Groep bestaat uit meerdere onderdelen die gespecialiseerd zijn in het voorkomen, begeleiden en behandelen van (ernstige) psychische aandoeningen en verslavingsproblemen. Wij behandelen en begeleiden jaarlijks zo’n 160.000 patiënten. We leveren onze zorg onder verschillende merknamen: Indigo, Lucertis, De Jutters, PsyQ, Brijder, Bavo Europoort, Dijk en Duin, Parnassia, i-psy, Palier en Reakt. Ook is er een netwerk van professionals aan Parnassia Groep verbonden. De onderdelen Zorgservice, Service Centrum, Vastgoed en de Parnassia Academie leveren ondersteunende diensten ten behoeve van de directe zorg. Wij werken vanuit drie kennisbronnen: wetenschappelijke kennis, professionele kennis en ervaringskennis. Gezien het belang dat Parnassia Groep hecht aan ervaringskennis is ervaring als patiënt in de ggz welkom. Parnassia Groep staat voor een maatschappij waarin iedereen meedoet. Daarom nodigen wij mensen die vallen onder de Participatiewet (afstand tot de arbeidsmarkt) van harte uit om te solliciteren.

Parnassia is gevestigd in Haaglanden en Zoetermeer en staat voor verantwoorde zorg en goede dienstverlening aan diverse doelgroepen: volwassenen met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA), ouderen met een combinatie van psychiatrische en lichamelijke problemen, ouderen met geheugenklachten, volwassenen met een autisme spectrum stoornis, (jong) volwassenen met een eerste psychose en (jong) volwassenen met psychiatrische problemen waar bemoeizorg aan de orde is. We werken nauw samen met veel instanties en zorgorganisaties. We doen dit vanuit de herstelvisie, waarbij we mensen zoveel mogelijk thuis, in hun wijk of poliklinisch helpen. Indien nodig, is een opname mogelijk in een van onze klinieken. Ook bieden wij diverse woonmogelijkheden met behandeling. Wij willen dat patiënten met succes en naar tevredenheid wonen, werken, leren en sociale contacten onderhouden. Dit alles met zo min mogelijk professionele hulp en in een zelf gekozen leefomgeving. Familie en naasten betrekken wij bij de zorg en bieden wij ondersteuning in hun rol van mantelzorger. Meer informatie: www.parnassia.nl

Interesse?

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Hans Kleiberg (SPV) en/of Winfried Laan (psychiater) via 088-35 75279 of secracep@parnassia.nl.

0  reacties