CAARMS-training najaar 2017

ProfielfotoKristien Harmsen October 12, 2017 534 keer bekeken 0 comments

Ja! Er is er weer een CAARMS-training! Eind november start weer een training. Comprehensive Assessment of At Risk Mental States (CAARMS) is het meetinstrument waarmee vastgesteld kan worden of iemand at risk is voor het ontwikkelen van een psychose.

CAARMS en UHR

Comprehensive Assessment of At Risk Mental States (CAARMS) is het meetinstrument waarmee vastgesteld kan worden of iemand at risk is voor het ontwikkelen van een psychose.
De training leert het gebruik van de CAARMS aan de hand van DVD’s van interviews en vignetten.
Deelnemers aan de training worden na afloop in staat geacht om het instrument toe te passen voor de vaststelling van een ARMS.
Deelnemers: hulpverleners die actief zijn op het terrein van vroegdetectie van jongeren at risk. Docent: dr. Helga Ising, psycholoog i.o. tot GZ-psycholoog, Cognitief gedragstherapeut VGCt® i.o., onderzoeker
PsyQ Stemming en Angst ZM, Zoetermeer en Parnassia Wetenschappelijk Onderzoek & Innovatie, Den Haag.

Data: 2 dagen training: do 30-11, vr 1-12 van 09.30 -16.30 uur + 2 casusbesprekingen van 09.30 - 14.00 uur: vr 22-12 en vr 9-2-18.

Locatie: Kenniscentrum Phrenos, Da Costakade 45, Utrecht.

Kosten: € 835,- voor medewerkers van bij Kenniscentrum Phrenos aangesloten instellingen; voor overigen: € 995,-.

Doelgroep: Hulpverleners die actief zijn op het terrein van vroegdetectie van jongeren at risk. Minimaal HBO-vooropleiding, goede kennis van psychopathologie, kennis en ervaring met diagnostiek en gesprekstechnieken en enige jaren werkervaring in de langdurige zorg / psychosezorg (o.a. verpleegkundig specialisten GGz met voldoende expertise in diagnostiek en onderzoekservaring, psychologen, psychiaters, artsen).
De deelnemer wordt in staat geacht om niet-ondertitelde Engelse DVD’s te kunnen begrijpen en beoordelen. Voor een zinvolle deelname moet de deelnemer in de gelegenheid zijn om tijdens en na de training de CAARMS met cliënten at risk uit te voeren.

Aantal deelnemers: Minimum 10 - maximum 12 deelnemers.

Docent: dr. Helga Ising, psycholoog i.o. tot GZ-psycholoog, Cognitief gedragstherapeut VGCt® i.o., onderzoeker PsyQ Stemming en Angst ZM, Zoetermeer en Parnassia Wetenschappelijk Onderzoek & Innovatie, Den Haag.

Aanmelding: is mogelijk via het aanmeldingsformulier tot 3 november 2017.

Organisatie: De training is ontwikkeld door stichting Cognitie & Psychose te Oegstgeest (www.gedachtenuitpluizen.nl) en wordt in nauwe samenwerking met de stichting aangeboden en georganiseerd door Kenniscentrum Phrenos.

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings