Training CGt bij Psychose en Trauma voorjaar 2019

ProfielfotoKristien Harmsen February 07, 2019 349 keer bekeken 0 comments

Cognitieve gedragstherapie (CGt) voor psychose, alsook CGt voor hun co-morbiditeit (denk aan PTSS, depressie, angststoornissen, verslaving, en meer) is onvoldoende beschikbaar voor de EPA-doelgroep. Dit implementatie-gat tussen richtlijn en praktijk roept om aandacht.

Cliënten met psychose verdienen CGt als standaardaanbod. De training CGt bij Psychose en Trauma voor psychologen in Psychoseteams is de kern: hoe meer mensen goed geschoold zijn, hoe hoger de kans dat cliënten van hun diensten gebruik kunnen maken. De training wordt aangeboden door Kenniscentrum Phrenos in nauwe samenwerking met stichting Cognitie en Psychose.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor Gz-psychologen, klinisch psychologen, artsen, psychiaters en psychotherapeuten. Voor iedere deelnemer geldt dat die tenminste een 100 uur basiscursus VGCt moet hebben afgerond (al dan niet integraal in de GZ-opleiding). Ook geldt voor iedere deelnemer dat hij/zij werkt met patiënten met psychoseklachten. Dat hoeft niet noodzakelijk in een psychoseteam te zijn, maar betreft evt. patiënten die psychoseklachten ervaren bij andere pathologie (bijv. borderline persoonlijkheidsstoornis, depressie, OCD, etc.).

Wanneer?

De cursus start op donderdag 16 mei en omvat acht bijeenkomsten van 6 uur en 15 minuten lestijd per dag van 9.30 – 17.00 uur.

Aanmelden kan via tot 18 april 2019 via de website van Kenniscentrum Phrenos.

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings