Gezocht: deelnemers onderzoek Cognitieve Remediatie

12-03-2018 298 keer bekeken 0 reacties

Lectoraat Rehabilitatie van de Hanzehogeschool Groningen start een onderzoek naar de effectiviteit en toepasbaarheid van Cognitieve Remediatie bij jongvolwassen studenten (18+) met een psychotische stoornis. Andere instellingen die graag mee willen doen, worden van harte uitgenodigd zich te melden!

Het onderzoek staat onder leiding van Lies Korevaar en Jacomijn Hofstra. De training voor cliënten (Mindset genaamd) omvat 12 sessies van een uur waarbij het aanleren van strategieën voor het omgaan met cognitieve problemen centraal staat die jongeren tegen komen tijdens hun studie, denk hierbij aan het leren plannen en het leren beter onthouden van zaken. Om de interventie te kunnen geven worden medewerkers binnen instellingen getraind door ervaren trainers vanuit de Hanzehogeschool. Deze training zal gratis aangeboden worden door de Hanzehogeschool, onder voorbehoud dat men deelneemt aan het onderzoek. Deze interventie is bij uitstek geschikt voor verpleegkundigen en trajectbegeleiders/ IPS medewerkers.

Dit onderzoek loopt op dit moment bij drie GGz instellingen, namelijk GGz Drenthe (hoofdonderzoeker Marieke Pijnenborg), GGz Friesland (hoofdonderzoeker Nynke Boonstra), en het UCP (Universitair Centrum Psychiatrie) Groningen (hoofdonderzoeker Wim Veling). We zijn op zoek naar nieuwe instellingen die graag met ons mee zouden willen doen, zodat wij het doel-aantal deelnemers kunnen halen (N=60).

De inclusie-periode voor het onderzoek zal lopen tot en met september 2018. Bij interesse voor deelname en/of meer informatie kun je contact opnemen met Lies Korevaar (e.l.korevaar@pl.hanze.nl) of Lana Otto (l.k.m.otto@pl.hanze.nl, hoofdonderzoeker Mindset).

Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. Kvk-nummer 41005202, Stichting GGZ Friesland.

 

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen