Arts blind voor bijwerkingen medicatie

16-03-2023 216 keer bekeken 0 reacties

Artsen bespreken tijdens het consult vaak alleen de werking van het medicijn. Vaak voorkomende bijwerkingen worden zelden belicht. De praktijk is dan dat patiënten pas voor het eerst bij de apotheek geconfronteerd worden met de bijsluiter met daarop de veelvoorkomende bijwerkingen.

Het zou beter zijn als artsen de bijwerkingen van psychofarmaca bespreken voordat het recept wordt uitgeschreven. Dan kan het medicijn samen gekozen worden op basis van de balans tussen werking en bijwerking. 

Keuzetools

Met de Antipsychotica Keuzetool en de Antidepressiva Keuzetool van PsychoseNet kun je de bijwerkingen van diverse antipsychotica en antidepressiva met elkaar vergelijken. De tools zijn eenvoudig in gebruik en overzichtelijk, zodat je op basis van bijwerkingen een bewuste keuze kan maken voor welke medicatie je wil proberen. Een aanrader voor wie overzicht zoekt.

 

 

 

 

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen