Inschrijving Het Nationale Psychose Congres 2022 geopend!

17-06-2022 94 keer bekeken 0 reacties

Op 28 en 29 september 2022 vindt het Nationale Psychose Congres 2022 plaats! Vandaag is de inschrijving voor het congres geopend. Het congres bestaat uit een masterclass op woensdagavond 28 september en een congresdag op donderdag 29 september.

Tijdens het congres gaan we op zoek naar de betekenissen van psychose. We hopen dat het programma leidt tot beter begrip van de essentie van psychose.

Het congres bestaat uit twee delen

Op woensdagavond 28 september is de Masterclass: “Fenomenologie van psychose?” In de Masterclass zoeken we uit hoe fenomenologie ons verder kan helpen. Deze benadering onderzoekt subjectieve ervaringen van psychose om de essentie van psychose beter te begrijpen. We bespreken hoe wetenschappelijke inzichten vertaald kunnen worden naar de praktijk van behandeling.

Keynotespreker tijdens de Masterclass is prof. dr. Jasper Feyaerts. Vanuit een fenomenologisch perspectief worden wanen opgevat als subjectieve expressies van een kwalitatief andere zelf- en realiteitsbeleving. In zijn lezing staat hij stil bij de fenomenologische aard van deze waanbeleving, en bij de implicaties van de fenomenologische benadering van wanen voor toekomstig onderzoek en therapeutische benaderingen.

Donderdag 29 september staat de dag in het teken van de vele betekenissen van psychose. Deze betekenissen kunnen helpen te begrijpen wat psychose allemaal is, en beter om te gaan met ervaringen van psychose. Psychose zal worden belicht vanuit verschillende invalshoeken; van crosscultureel, biologisch, de betekenis in historische context, persoonlijke ervaringen en de maatschappelijke kant, tot psycho-educatie en aanbevelingen voor de hulpverleners van de toekomst.

Keynotespreker prof. dr. Wim Veling vertelt over de vele betekenissen van psychose – sjamanen, dromen en neuronen.  Rinke van den Brink en zijn zoon vertellen over de hun ervaringen tijdens de psychose van Rinke. En Iris Sommer houdt een lezing over het verschil van het beloop van psychoses bij vrouwen en mannen. Dit is een greep uit het programma! Ook een muzikale noot ontbreekt deze dag niet.

Schrijf je in!

Op onze congrespagina kunt u alles lezen over het programma, de sprekers, inschrijven en de tarieven.

Naar de pagina van Het Nationale Psychose Congres 2022

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen