De Vraagbaak over de overstap van jeugd- naar volwassenen-GGZ

28-02-2022 70 keer bekeken 0 reacties

Jongeren die een behandeling in de jeugd-GGZ krijgen, maken na hun 18e de overstap naar de volwassenen-GGZ. Veel van hen voelen zich niet goed voorbereid op de veranderingen die dit met zich meebrengt.

Ook ervaren zij belangrijke verschillen tussen de jeugd- en volwassenen-ggz, in positieve én negatieve zin. Dat blijkt uit een peiling van De Vraagbaak, het jongerenpanel van NJR Hoofdzaken en het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie (KJP).

“Ik werd volledig in het diepe gegooid en moest het zelf maar uitzoeken”, aldus een van de jongeren die deelnam aan de laatste peiling van De Vraagbaak. Hieruit blijkt dat veel ondervraagde jongeren de overstap naar de volwassenen-GGZ niet als soepel ervaren. Zij voelen zich onvoldoende op weg geholpen en veel van hen krijgen te maken met een wachttijd.

De jongeren pleiten voor een warme overdracht, meer inspraak en maatwerk en betere voorlichting over verschillen tussen de zorg voor jongeren en voor volwassenen. De resultaten zijn in een infographic verwerkt. 

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen