Reminder: Werkgroep Psychotische stoornissen bij jongeren en jongvolwassenen met een LVB

26-11-2021 111 keer bekeken 0 reacties

De Academische Werkplaats Kajak is bezig met een Werkgroep Psychotische stoornissen bij jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en kan nog ondersteuning gebruiken.

Zoals eerder aangekondigd wordt met professionals van verschillende instellingen gewerkt aan het vergroten van kennis over psychotische stoornissen (en voorbodes daarvan) bij jonge mensen met een LVB. Daarvoor worden ontwikkeld: 

  • een beeldverhaal met een uitleg in eenvoudige taal welke symptomen bij een psychose kunnen horen (psycho-educatie tool);
  • een PowerPoint voor professionals met specifiek het accent op LVB;
  • een jobaid/film/rollenspel: do’s & don’ts in de omgang met iemand met een psychose, bedoeld voor groepsleiding en gezin.

De producten van AW Kajak worden landelijk gebruikt in de jeugd-GGZ en de LVB-zorg/orthopedagogische instellingen.

De eerstvolgende vergadering van de werkgroep is online via Teams op dinsdag 7 december van 15.00-17.00u. Als je interesse hebt in deelname aan de werkgroep dan kun je dit doorgeven aan dr. Marielle Dekker, onderzoekscoördinator: m.dekker@awkajak.nl.

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen