Hoe ervaren jongeren stigma in de behandelkamer?

26-08-2021 225 keer bekeken 0 reacties

In het vorige NVP contactpersonenoverleg sprak senior beleidsmedewerker Sarah van der Weerd over stigmatisering van jongeren in de GGZ. Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie heeft hier een heel mooi product en filmpje over ontwikkeld.

Hoe ervaren jongeren stigma in de behandelkamer? Dat vertellen zij zelf in een eerlijke videoboodschap aan jeugdhulpprofessionals. Daarin omschrijven de jongeren ook wat ze juist geholpen heeft tijdens de behandeling en begeleiding. Al hun tips en adviezen voor hulpverleners zijn bovendien gebundeld in een verdiepende bijsluiter met als kernboodschap: destigmatiseren kun je leren.

Het filmpje en de bijsluiter zijn via deze link te bekijken: https://www.kenniscentrum-kjp.nl/nieuws/boodschap-jongeren-stigma/

Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie is een landelijke netwerkorganisatie waarin zorgprofessionals, experts, onderzoekers, ouders en jongeren samenwerken aan het organiseren (ontwikkelen, verzamelen en delen) van kennis over de zorg voor jeugd met psychische problemen. Het Kenniscentrum beheert een groot aantal online kennisdossiers en praktische richtlijnen, waarin wetenschappelijke, praktijk- en ervaringskennis over psychische problemen gebundeld is (bijv. een dossier over destigmatisering van kinderen en jongeren: https://www.kenniscentrum-kjp.nl/professionals/dossiers/destigmatisering/). Wetenschappelijke kennis over grote thema’s in de kinder- en jeugdpsychiatrie wordt vertaald in praktische informatie voor ouders en jongeren. De reikwijdte van deze kennis is groot: met zijn website bereikt het Kenniscentrum meer dan 76.000 bezoekers per maand, met zijn nieuwsbrief ruim 4.000 abonnees en op LinkedIn meer dan 28.000 volgers.  

 

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen