Start Werkgroep Psychotische stoornissen bij jongeren en jongvolwassenen met een LVB

15-07-2021 421 keer bekeken 0 reacties

De Academische Werkplaats Kajak start na de zomer met een Werkgroep Psychotische stoornissen bij jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB).

In een multidisciplinaire werkgroep wordt met professionals van verschillende instellingen gewerkt aan een product ten behoeve van het verbeteren van de diagnostiek, behandeling en/of begeleiding van jeugdigen en jongvolwassenen met een LVB en psychische problematiek. Dit kunnen bijvoorbeeld een handreiking of praktische werkkaarten zijn. De producten van AW Kajak worden landelijk gebruikt in de jeugd-GGZ en de LVB-zorg/orthopedagogische instellingen.

Op de website www.awkajak.nl kun je voorbeelden vinden van eerdere succesvolle handreikingen op het gebied van psychiatrie en LVB.  De werkgroep houdt 4 x per jaar een werkoverleg (live of via Teams) over een periode van 2-3 jaar. Daarnaast doen de leden wat ‘huiswerk’.

De Academische Werkplaats Kajak is een grassroots initiatief en is in 2016 opgericht door het Landelijk Kenniscentrum LVB en het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, in samenwerking met de partnerinstellingen Karakter, de Bascule, ’s Heeren Loo, De Banjaard, Ambiq en Accare.

Binnen de AW Kajak wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van de aanwezige expertise uit de betrokken vakgebieden van psychologie, psychiatrie, orthopedagogiek en sociaal werk. Professionals uit de bovengenoemde partnerinstellingen van beide kenniscentra als ook andere geïnteresseerde professionals worden, met behoud van eigen identiteit en deskundigheid, gestimuleerd en ondersteund in hun gezamenlijke kennisbundeling, kennisontwikkeling en kennisdeling.

Als je interesse hebt in deelname aan de werkgroep dan kan je dit doorgeven aan dr. Marielle Dekker, onderzoekscoördinator: m.dekker@awkajak.nl

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen