Gedichtenbundel en verhalenbundel John Jongejan

05-03-2021 18 keer bekeken 0 reacties

Van een van onze bloggers, John Jongejan, zijn twee boeken uitgekomen. Een gedichtenbundel Steeds Sterker Worden! en een verhalenbundel Psychose! Verhalen en ervaringen.

Die blogs vertellen al veel over John Jongejan. Hij heeft meerdere psychoses en opnames meegemaakt, maar heeft uiteindelijk ook zijn kracht gevonden en is nu werkzaam als ervaringsdeskundige bij het F-ACT-team Psychose van GGZ Breburg in Breda. Daarnaast is hij vanuit die hoedanigheid bestuurslid van F-ACT Nederland. Ook heeft hij bij tal van gelegenheden (congressen, studiemiddagen) zijn verhaal verteld en gedichten voorgedragen. 

In de nu gepubliceerde verhalen vertelt over zichzelf en over anderen, in dezelfde heldere en persoonlijke stijl als in zijn blogs en altijd empathisch. Het geeft een goed beeld van wat iemand kan meemaken in een psychose. Zijn gedichten gaan over lastige momenten én over momenten dat het wel goed gaat. Of, zoals in het gedicht Niks: "want niks is gewoon genoeg/ voor mij/ want op dit moment is niks alles voor mij".      

Beide bundels zijn te bestellen in elke boekhandel en bij MT Uitgeverij. Sterker Worden! (113 p., ISBN:  978-94-93130-05-0) kost € 17,50 (boekhandelseditie)/ € 9,95 (Socialpress-editie bij de uitgeverij) en Psychose! Verhalen en ervaringen (216p., ISBN:  978-94-93130-04-3) kost € 22,50 (boekhandelseditie)/ € 17,50 (Socialpress-editie).

0  reacties

Cookie-instellingen