Quarantainer geplaatst bij Arkin

29-05-2020 115 keer bekeken 0 reacties

Sinds afgelopen dinsdag 26 mei is het weer mogelijk voor psychisch kwetsbare patiënten bij Arkin om bezoek te ontvangen.

Met een crowdfundingsactie van MIND Ypsilon, Anoiksis en de Socialrun werd geld opgehaald voor een Quarantainer, een mobiele ontmoetingsplek zonder dat er fysiek contact plaatsvindt. De eerste Quarantainer werd geplaatst bij Arkin Ouderen. De crowdfundingsactie was echter zo'n groot succes dat er ook elders in het land Quarantainers geplaatst kunnen worden. 

Bert Stavenuiter, directeur van MIND Ypsilon: "We wilden niet langer lijdzaam toezien en vonden het tijd voor actie. De samenwerking tussen ons, patiënten en naasten, en Arkin is geweldig. Laat dit vooral ook een krachtig signaal zijn naar andere ggz-instellingen. Bezoek is mogelijk als je het goed regelt. Punt."

Foka Eekhof, psychiater en directeur Arkin Ouderen: "We zijn erg blij met deze ontmoetingsplek. Voor cliënten en hun naasten is het erg belangrijk om elkaar te kunnen zien. Onze cliënten kampen naast hun psychische klachten vaak met eenzaamheid. Op deze manier kunnen cliënten en naasten elkaar weer zien en aan één tafel zitten. Voor onze kwetsbare doelgroep was dat door de coronamaatregelen lange tijd niet mogelijk. Heel fijn dat dat nu op een veilige manier kan."

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen