Webinar COVID-19 en mentale gezondheid

May 29, 2020 19 keer bekeken 0 comments

Op 12 juni organiseert het Waardenetwerk Internationaal Verbinden een webinar met als sprekers Steve Appleton, Paul Burstow en Marjolein Martens.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) publiceerde op 13 mei 2020 een roep om actie getiteld "COVID-19 and the need for action on mental health". Hierin benadrukken ze de grote gevolgen van de uitbraak voor de mentale gezondheid. Ze stellen dat er juist nu investeringen nodig zijn om de maatschappij mentaal weerbaarder te maken en de honderden miljoenen mensen in psychische nood te helpen. Ze pleiten voor 'building mental health services for the future' en 'a whole-of-society approach'. Ook in Nederland vindt dit standpunt weerklank zoals te lezen is in het artikel in de Volkskrant ondertekend door zorgverleners, wetenschappers, overheid en het bedrijfsleven getiteld "Alleen samen komen we hier mentaal doorheen".

In het webinar staat centraal de vraag "Hoe kunnen we de nieuwe uitdagingen voor een mentaal gezonde samenleving het beste aanpakken in het kader van COVID-19?", bezien vanuit een internationaal perspectief en met een link naar de Nederlandse realiteit. Sprekers zijn:

  • Steve Appleton, Regional Lead for Europe bij het International Initiative for Mental Health Leadership (IIMHL)
  • Paul Burstow, Professor of Mental Health Policy bij het Department of Social Policy and Social Work, University of Birmingham en Centre for Mental Health
  • Marjolein Martens, Project Lead Public Mental Health bij Thrive en GGD Amsterdam

Het webinar vindt plaats op 12 juni van 13.00-14.00u Nederlandse tijd. Registreren kan door een mail te sturen naar mvetten@ggznederland.nl of door een e-mailadres in te vullen via deze link.

 

0  Comments

Cookie settings