Bedankt voor alles tijdens de Psychose Awareness Day en week

May 24, 2020 22 keer bekeken 0 comments

Wat een mooie week was het! Er werden heel veel blogs, vlogs, verhalen, feiten, mooie uitspraken en Quoto's gedeeld op allerlei social media. Op Twitter stond #psychoseawarenessday de hele dag rond de 75e plaats, een hele prestatie. Maar het hoogtepunt waren toch wel de Psychose Awareness Talks!

En wat hebben we van die Talks genoten. Prachtige gesprekken over stigma, openheid, samenwerking met naasten, existentiele ervaringen, open dialogue, de invloed van het brein, enz. En steeds kwam weer naar voren hoe belangrijk verbinding en veerkracht zijn, zowel bij mensen met psychosegevoeligheid, hun naasten, de professionals als de mensen in de samenleving om ons heen. Dat is iets waar we ons hard voor moeten maken, in de behandeling, maar zoals steeds gezegd werd, juist ook in de ontmoeting van mens tot mens. Onszelf en elkaar in verbinding versterken.

En dan is vandaag de Psychose Awareness Day 2020 weer achter de rug. Volgend jaar een nieuwe, met weer nieuwe acties, bezigheden en mooie evenementen om naar uit te kijken. En in de tussentijd blijven we psychose dichterbij brengen, vooroordelen doorbreken en scial afstand verminderen. Elke dag, tot het weer opnieuw Psychose Awareness Day is.

Heb je ideeen voor volgend jaar? Mail ze naar Dorothé van Slooten.

Voor nu bedanken we iedereen die op weke manier ook heeft meegewerkt en gedacht aan Psychose Awareness Day 2020. Geweldig. En speciaal heel veel dank aan Anne Marsman en Frank Bonekamp, die de Psychose Awareness Talks tot een succes gemaakt hebben.

Psychose Awareness Day Nederland is een initiatief van het Netwerk Vroege Psychose in samenwerking met het Rob Giel Onderzoek centrum, PsychoseNet.nl, Mind Ypsilon, Anoiksis, Samen Sterk zonder Stigma, Stichting Socialrun, Kenniscentrum Phrenos en Hamlett.

0  Comments

Cookie settings