Waarom doen we nog moeilijk over psychose?

24-05-2020 551 keer bekeken 0 reacties

De Specialismegroep Psychose van Parnassia heeft in het kader van Psychoseawarenessday een mooi bericht gepost op LinkedIn. Ook hebben ze quoto's gemaakt die je aan het denken zetten. Lees het bericht hieronder na en maak zelf ook een quoto en plaats dit op social media met #psychoseawarenessday

Voel jij je wel eens bekeken in het donker? Wel eens gedacht dat er een monster onder je bed lag? Het gelach van een groepje mensen op jezelf betrokken? Deze ervaringen zijn heel normaal en komen regelmatig voor, doch zijn vaak wel als mild psychotisch te classificeren, ze berusten namelijk meestal niet op de realiteit.

Psychose is er in vele vormen en maten. Net zoals dat je een beetje depri kunt zijn of een ernstige depressie kunt ontwikkelen, kun je ook een beetje psychotisch zijn of een ernstige psychose ontwikkelen. Goed te behandelen overigens, zeker als je er op tijd bij bent. Toch doen we nog een beetje moeilijk over psychose, schrikken we er van als we gewend zijn iets anders te behandelen en laten we ons een beetje van ons stuk brengen als iemand zich wel heel bijzonder gedraagt tijdens een psychose.

We blijven echter allemaal mensen en met mensen die psychotisch zijn kun je ook gewoon praten. Interesse tonen helpt hierbij, normaal doen ook. Het nieuwe normaal van de 1.5 meter maatschappij kan ons helpen inleven in sommige psychotische ervaringen, sommige wanen zijn immers echter dan je denkt …

#covid-19. #psychoseawarenessday #specialismegroeppsychoseparnassia #parnassiagroep

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen