Psychose Awareness Week: elke avond 20.00 uur live uitzendingen over psychose

18-05-2020 239 keer bekeken 0 reacties

Maandag 18 mei start de ‘Psychose Awareness Week’ waarin we een hele week extra aandacht zullen besteden aan psychose door iedere avond om 20.00 uur een interessante livestream te verzorgen met ervaringsdeskundigen, naasten en hulpverleners.

In de week van 18 tot 24 mei zullen er in het kader van ‘Psychose Awareness Day’ elke avond om 20.00 uur live gesprekken met (ervaringsdeskundige) experts uitgezonden worden op www.psychosenet.nl!

Wat kun je maandag 18 mei om 20.00 uur verwachten?

Op maandag 18 mei wordt de Psychose Awareness Week afgetrapt met een live gesprek tussen klinisch psycholoog Widel van Son en familie-ervaringsdeskundige Mea Wuisman over het betrekken van naasten bij de behandeling van mensen met een psychotische kwetsbaarheid.

En verder deze week...

Maandag

Widel van Son & Wea Huisman over de rol van naasten in de behandeling

Dinsdag

Irene van de Giessen & Klazien Tuinier over stigma en zelfstigma

Woensdag

Dag van Wetter & Stefaan Huyghebaert over Open Dialogue en hoe zij dit in praktijk brengen. Daarnaast vertellen zij over het initiatief El Camino Bekegem.

Donderdag

Marieke Pijnenborg & Cecil Prins over stigma en communicatie met naasten

Vrijdag

Stijn Vanheule & Leen Verheart over existentiële betekenis van psychose

Zaterdag

Esther van Duin & Jerry Allon over wat de neurowetenschap ons leert over psychose

Zondag

Jim van Os & Bram Berkvens over de huidige stand van zaken rond de psychosezorg nu. Waar liggen de kansen en waar willen we naar toe?

NB     Dit is het voorlopige programma. Er kunnen zich nog wijzigingen voordoen, dus houd deze website in de gaten!

Zet het vast in je agenda! Vanaf maandag 18 mei tot en met zondag 24 mei om 20.00 uur live te volgen via youtube.com/c/psychosenet1/live

De gesprekken zullen na de uitzending ook via de websites van het NVP en de samenwerkingspartners bekeken kunnen worden. Het volledige programma wordt later vandaag gepubliceerd. Hou deze pagina dus in de gaten!


Psychose Awareness Day Nederland is een initiatief van het Netwerk Vroege Psychose in samenwerking met het Rob Giel Onderzoek centrum, PsychoseNet.nl, Mind Ypsilon, Anoiksis, Samen Sterk zonder Stigma, Stichting Socialrun, Kenniscentrum Phrenos, en Hamlett.

De livestreams worden mede mogelijk gemaakt door Socialrun en PsychoseNet België.

0  reacties

Cookie-instellingen