VIP-benadering kan kosteneffectief zijn in alle soorten gezondheidszorgsystemen

16-03-2020 249 keer bekeken 0 reacties

Vroege Interventie bij Psychose (VIP) is in de jaren negentig ontwikkeld als een benadering om de prognose bij mensen met psychotische stoornissen te verbeteren. Ook wordt geclaimd dat dit model efficiënter is. Toch zijn de beschikbare gegevens niet eenduidig en zijn er twijfels gegroeid over de efficiëntie van VIP-behandelingen.

In een Britse kwalitatieve systematische review werden studies opgespoord, geanalyseerd en vergeleken waarbij een economische evaluatie werd uitgevoerd in een vergelijking van de VIP-benadering met een andere interventie.

De algehele evidentie was consistent in de kosteneffectiviteit van VIP in vergelijking met standaardzorg voor mensen met EPE en UHR. Omdat de methodologische kwaliteit van de meeste studies matig was en de heterogeniteit aanzienlijk, komen de auteurs tot de conclusie dat de VIP-benadering kosteneffectief kan zijn.

Lees hier de samenvatting. 

Aceituno D, Vera N, Prina AM, McCrone P. (2019). Cost-effectiveness of early intervention in psychosis: systematic review. Br J Psychiatry. Jul; 215(1):388-394.

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen