Pleidooi voor de ontwikkeling van op sport gebaseerde interventies

02-03-2020 117 keer bekeken 0 reacties

In een Australisch onderzoek werd gepoogd tot een antwoord te komen op de vraag of er op sport gebaseerde interventies ontwikkeld kunnen en moeten worden om het herstel te bevorderen van personen met een Eerste Psychotische Episode (EPE).

Uit de literatuurreview komt naar voren dat belangrijke elementen van het herstelproces van personen met EPE bestaan uit fysieke activiteiten, mogelijkheden om levensvaardigheden eigen te maken en sociale verbondenheid tot stand te brengen. Deze drie componenten bevat sport ook.

Sport is fysieke activiteit en de structuur van sport (regels, discipline, feedback, mentorschap) biedt een context voor persoonlijke ontwikkeling. Sport kan overigens ook negatieve consequenties hebben (b.v. uitsluiting). Daarom houden de auteurs een pleidooi voor het ontwikkelen van speciaal voor deze doelgroep op sport gebaseerde activiteiten waarbij levensvaardigheden training, sociale verbanden leggen en fysieke activiteiten geïntegreerd worden in één interventie.  

Lees hier de samenvatting.

Brooke LE, Lin A, Ntoumanis N, Gucciardi DF. (2019). Is sport an untapped resource for recovery from first episode psychosis?A narrative review and call to action. Early Interv Psychiatry. Jun;13(3):358-368.

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen