Al een Quoto gemaakt voor de Psychose Awareness Day?

16-05-2019 698 keer bekeken 0 reacties

Op 24 mei is de internationale Psychose Awareness Day. Psychose is helaas nog steeds voor velen een onbekende en onbegrepen aandoening, met alle vooroordelen en stigmatisering van dien. Daarom voert het NVP samen met een aantal andere organisaties actie. Sta op (de Quoto) voor psychose! Doe mee!

Er zijn een aantal mogelijkheden om aan de Psychose Awareness Day mee te doen. Denk aan goede informatie verspreiden over psychose in je omgeving, posters ophangen, een toneel- of filmavond organiseren, je profielfoto aanpassen met een Psychose Awareness Day filter of een Quoto plaatsen.

Een Quoto is een foto (selfie) met een quotekaart. Op die quotekaarten staan tegenhangers van bepaalde veel gehoorde vooroordelen. Zoals dat mensen met een psychose gevaarlijk zouden zijn.

Quote: "Ga iemand met psychotische problemen niet uit de weg. Heb oor voor zijn verhaal. Begrip helpt".

Kies een quotekaart uit die bij jou past of schrijf er zelf één, maak een selfie en zet je Quoto op facebook (www.facebook.com/psychoseawarenessday/)  onder vermelding van #psychoseawarenessday. Hoe meer mensen mee doen en kennis en begrip hebben voor psychose, hoe minder kans stigmatisering en buitensluiting krijgen.

Op de Psychose Awareness Day-pagina op deze site kun je alle materialen downloaden.

Doe jij ook mee?

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen